Decizie de ultimă oră în cazul lui Calu Machedonu. Cel mai cunoscut hoţ român a furat diamante de 5 mil. €, iar acum…

Publicat: 28/10/2017 | 00:00

Românul care a furat bijuterii în valoare de cinci milioane de euro de la Paris, cunoscut şi sub numele ”Calu Machedonu”, e de-a dreptul ghinionist. Este a doua oară pentru el când îşi face bagajele să plece acasă de la închisoare, dar este obligat să despacheteze din cauza intervenţiei procurorilor DIICOT. Aşadar, Calu Machedonu va rămâne după gratii pe termen nelimitat! (VEZI ŞI: N-a plecat din club cu mâna goală! Fostul iubit interlop al Otiliei ”Bilionera” a luat ”la pachet” 3 fete de oraş!)

Devenit cunoscut pe întreg mapamondul după ”jaful secolului”, Calu Machedonu a sperat că va părăsi arestul preventiv şi va fi judecat în libertate, măcar în arest la domiciliu. A înaintat până acum două cereri de înlocuire a măsurii arestului preventiv, iar magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au dat dreptate în ambele cazuri. Ghinionul său a fost că procurorii DIICOT, structură care anchetează mega-jaful de la Paris – cel puţin sub aspectul contribuţiei lui George Ploscaru, aşa cum se numeşte în realitate celebrul hoţ – au contestat de fiecare dată decizia.

Curtea de Apel Bucureşti a analizat contestaţiile iar magistraţii au dispus revocarea măsurii anterioare, în ambele situaţii! Cea mai recentă decizie, luată în urmă cu câteva zile, a fost o dezamăgire cruntă pentru Calu Machedonu, care, spun apropiaţii săi, stătea cu bagajele făcute în celulă cu mari speranţe că va ajunge acasă!

(CITEŞTE ŞI: Calu Machedonu a furat diamante de 5 mil €. L-au eliberat în secret pe românul care a comis jaful secolului în Franţa, dar…)

În vârstă de 43 de ani, George Ploscaru a fost arestat în România după ce ofiţeri sub acoperire au aflat că el este autorul mega-loviturii date la casa de bijuterii ”De Grisogono”. Spectaculosul jaf a fost comis în penultima zi a anului trecut, iar românul a plecat din magazin cu bijuterii în valoare de cinci milioane de euro. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a prezentat în detaliu AICI cum a planificat românul operaţiunea. Pontul cu privire la diamante a fost deţinut de câţiva cetăţeni sârbi încă din 2015, dar ei au căutat mult timp o persoană care să facă ”treaba”. George Ploscaru a luat bijuteriile de sub nasul angajaţilor, pe 30 decembrie 2016.

Filmul jafului

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14 ianuarie 2017, arestarea preventivă a inculpatului George Ploscaru – supranumit şi ”Calu Machedonu” pentru o perioadă de 30 de zile. Bijuteriile au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elveţiene de bijuterii De Grisogono, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziţionarea bunurilor. Românul şi-a luat identitate israeliană, s-a prezentat cu numele ”Mizrahi” şi a părut interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi a două inele placate cu diamante.

Într-un moment de neatenţie al angajaţilor, a înlocuit obiectele de valoare cu imitaţii ieftine şi a plecat cu prada. Românul nu a dat nimic de bănuit, pentru că a venit îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump. Lovitura aproape perfectă a fost însă spulberată de iubita lui, care l-a denunţat, din răzbunare, iar românul a fost arestat, bunurile de valoare fiind restituite proprietarilor.

(VEZI PE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA: Inelul de 5,2 milioane de euro pe care CALU MACHEDONU l-a furat de la „De Grisogono“ a fost înapoiat proprietarilor!)

(I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)