Destainuirile lui Dragos Paslaru, marele actor al anilor ’90 care a ales sa se calugareasca si traieste in pustiu: „Ma rog in fiecare noapte sa nu mor in somn”

Publicat: 10/04/2012 | 00:00
Destainuirile lui Dragos Paslaru, marele actor al anilor ’90 care a ales sa se calugareasca si traieste in pustiu: „Ma rog in fiecare noapte sa nu mor in somn”
CANCAN a prezentat in numarul de ieri incredibila poveste de viata a lui Dragos Paslaru, marele actor al anilor a90 care a ales sa se calugareasca si pe care reporterii nostri l-au gasit, cu greu, intr-o chilie din inima muntilor, langa schitul Patrunsa din judetul Valcea. La 1.500 de metri altitudine, intr-o lume a puritatii si a dragostei pentru Dumnezeu, Paslaru, acum parintele Valerian, ne-a marturisit ca l-a regasit pe Dumnezeu si ca se roaga in fiecare seara, inainte de a adormi, sa nu moara in somn.

„De ce-ati batut atat drum pentru mine?”, ne-a intrebat mirat calugarul. „Cine sunt eu? Un nimeni.” Dar omul care a renuntat la tot pentru a-l sluji pe Dumnezeu zambeste. Si ne invita la o cafea. „Sau poate vreti un ceai. Va mai incalziti, aici sus este foarte frig”, ne-a spus fostul mare actor. I-am spus ca doream de mult timp sa il vedem. Noi si cei care doreau sa stie ce face, ce gandeste, ce pot invata de la el. „Tata, eu nu am ce sa va invat. Sunt un nimeni. Eu il urmez pe Dumnezeu. Pot doar sa va spun care este cuvantul Lui”, ne-a spus calugarul in timp ce ii aducea colegului meu, mai friguros, o vesta imblanita. Atunci am remarcat ochii albastri ai parintelui, de o blandete care parca te inconjoara si te incalzeste. E de ajuns sa te uiti in ochii lui si imediat esti cuprins de o stare de bine ce nu se poate explica in cuvinte. Nu mai simtisem niciodata asa ceva. Totusi, la un moment dat, s-a suparat putin pe noi. I-am spus ca nu prea intram in biserica pentru ca am avut de-a face, de-a lungul timpului si experientei noastre de jurnalisti, cu unii preoti care „ocoleau” calea lui Dumnezeu. „Mergeti la biserica, mai copii, sunt atatia preoti cu har in Bucuresti. Ati cautat macar? Cu ce drept judecati? Ce sacrificii ati facut pentru Dumnezeu?”, ne-a mustrat calugarul cu blandete. „Trebuie sa crezi in El, doar Dumnezeu te apara de Diavol. Eu ma rog in fiecare noapte sa nu mor in somn. Si ii multumesc Lui in fiecare dimineata pentru acest lucru”, a marturisit marele actor. El nu a vrut sa ii pedepseasca pe agresorii sai. Le-a spus si anchetatorilor ca i-a iertat. Parintele Valerian ne-a mai sfatuit sa ne intemeiem o familie, deoarece traim „in