Destinul neasteptat al PRIMULUI primar al Capitalei, de dupa Revolutie! A disparut complet in 1990, iar acum…

Publicat: 22/08/2014 | 00:35

Crin Halaicu, Viorel Lis, Traian Basescu, Victor Ciorbea, Adriean Videanu si Sorin Oprescu sunt cei mai cunoscuti primari ai Capitalei de dupa Revolutie. Nu sunt, insa, singurii edili pe care i-a avut Capitala din ’89 incoace.

In total, in ultimii 25 de ani, 11 politicieni au ocupat fotoliul de edil-sef al Bucurestiului. Primul dintre ei, Dan Predescu, a disparut din prim-planul politicii la fel de repede precum a aparut.

A fost primar sase luni
 

Dan Predescu a fost primul primar al Capitalei de dupa Revolutie
Dan Predescu a fost primul primar al Capitalei de dupa Revolutie

In 21 ianuarie 1990, cand a fost votat in unanimitate primar de catre adunarea Consiliului Municipal Bucuresti, avea 40 de ani. Fost presedinte al Consiliului Municipal Bucuresti al Frontului Salvarii Nationale, el era pe vremea aceea angajat ca cercetator la Institutul de biologie si patologie celulara.

CITESTE SI 

Aparitie de senzatie pe litoral: Viorel Lis si-a tras slip de salvamar si… Vezi ce facea in tot acest timp Oana, pe sezlong!

S-a ales praful! Unul dintre cei mai bogati primari ai Capitalei a ajuns la fundul sacului!

Predescu lucreaza la celebra Rush University din Chicago
Predescu lucreaza la celebra Rush University din Chicago

Potrivit istoricilor, Dan Predescu s-a aflat in primul grup de oameni care a patruns in Primaria Municipiului Bucuresti in ziua de 22 decembrie 1989. Mandatul sau a durat pana in iulie 1990. Dupa acest moment, el a disparut complet din politica, dar si din Romania.
 

Locuieste cu sotia la Chicago
 

La 24 de ani de la acel moment, CANCAN.ro a reusit sa afle ce s-a intamplat cu fostul primar. Predescu a ales sa emigreze in America. Si-a vazut mai departe de cariera de cercetator in biologie, reusind sa ajunga profesor universitar la presitgioasa Rush University din Chicago. Specializat in biologie moleculara, boli cardiovasculare si structuri genetice, Predescu a publicat in ultimii 24 de ani zeci de tratate stiintifice.

Fostul primar si sotia sa locuiesc intr-o vila intr-o suburbie a orasului Chicago, Oak Park
Fostul primar si sotia sa locuiesc intr-o vila intr-o suburbie a orasului Chicago, Oak Park

Si sotia sa, Sanda, l-a insotit peste Ocean, iar acum sunt colegi la Universitatea din Chicago, ea fiind cadru universitar la departamentul de Famacologie. Predescu si sotia locuiesc intr-o vila cocheta, in Oak Park, o suburbie a orasului Chicago.

11 primari a avut Bucurestiul din 1989 incoace
11 primari a avut Bucurestiul din 1989 incoace

sursa foto: www.rushu.rush.edu, rtv.net, Google Street View
C.D.
 

Citește și...