”Băieţii descurcăreţi” din industria pharma îşi asigură spatele. Cum şi-a ”plantat” Don Nic discipolul la ANM

Publicat: 12/10/2016 | 00:00
”Băieţii descurcăreţi” din industria pharma îşi asigură spatele. Cum şi-a ”plantat” Don Nic discipolul la ANM

Deconspirarea legăturilor de rudenie (şi mai mult de atât - VEZI AICI) dintre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cel mai influent consultant din industria pharma, Nicolae Voiculescu, a făcut grupul de interese care controlează piaţa medicamentelor să-şi asigure spatele în sistem! Surse din serviciile secrete ne-au indicat faptul că lobbyistul Don Nic a găsit deja un om, în persoana jurnalistului Vlad Mixich, pe care l-a plantat ”vice” la Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) şi pe care ştie că, la o adică, se poate baza.

Ca un ”Adevărat rege al medicamentelor”, Don Nic nu lasă nimic la voia întâmplării în culisele industriei pharma pe care o controlează cu autoritate. Deocamdată, Vlad Voiculescu pare să aibă o poziţie stabilă la Sănătate, însă Nic Voiculescu ştie că ”paza bună, trece primejdia rea”. Astfel, puternicul consultant nu vrea să scape situaţia de sub control şi l-a propus în sistemul Sănătăţii pe discipolul său de la ”Aspen”, jurnalistul Vlad Mixich. Acesta a anunţat pe contul său de Facebook că a fost numit vicepreşedinte la Agenţia Naţională a Medicamentului, dar această poziţie pare doar o treaptă spre vârful Sănătăţii (în cazul în care actualul ministru ar dispărea).

”În ultimii ani, inclusiv în cel petrecut la London School of Economics, mi-am concentrat 90% din energie şi timp domeniului politicilor de sănătate şi farmacoeconomiei. M-am întors acasă aşa cum am promis şi, de mâine, voi continua la Agenţia Naţională a Medicamentului (din postura de vicepreşedinte). E una din cele mai tehnice instituţii din sistemul medical românesc şi mă bucur că pot să aplic aici, acasă nu altundeva, ce am învăţat de la cei mai buni din Europa în acest domeniu. Mă aşteaptă o perioadă de muncit până la săritul capacelor aşa că nu prea e prilej de felicitări. Mai degrabă de dat o mână (chiar două) de ajutor„, a scris Mixich pe pagina sa de Facebook (CITEŞTE AIC).

Surse de încredere ne-au mărturisit că Don Nic, omul care s-a aflat în umbra numirii lui Ion Bazac (prin intermediul lui Mircea GeoanăAFLĂ mai multe!) sau Vlad Voiculescu la Sănătate, ar merge orbeşte pe mâna lui Vlad Mixich. Fost până de curând editor pe probleme de Sănătate la agenţia de presă hotnews.ro, jurnalistul face parte din cercul restrâns al lui Vlad Voiculescu (implicit şi al lui Nic).

Jurnalistul Vlad Mixich s-a implicat până acum în mai multe proiecte legate de sănătate, ceea ce îl recomandă ca expert în domeniu
Jurnalistul Vlad Mixich s-a implicat până acum în mai multe proiecte legate de sănătate, ceea ce îl recomandă ca expert în domeniu

Din informaţiile noastre, Vlad Mixich este şi ziaristul care s-a ocupat de imaginea publică a actualului ministru. În 2013, sub semnătura lui Mixich, apărea pe Hotnews.ro un prim articol despre Vlad Voiculescu. Era practic ”botezul” primit de nepotul lui Don Nic în media! Coincidenţă sau nu, după ce a fost ”trambulină” în presă pentru tânărul Voiculescu (pe atunci bursier la Aspen – institut la care Nic este membru fondator şi despre care CANCAN.ro a scris pe larg AICI), Vlad Mixich a fost şi el admis în institut. Mai mult, în 2014 şi 2015, jurnalistul a fost cooptat în echipa de moderatori ai dezbaterilor publice organizate de Aspen, alături de Don Nic! Şi asta nu e totul!

Pe filiera Aspen-London School of Economics, Vlad Mixich (dreapta) s-a apropiat de tridentul din Ministerul Sănătăţii: Vlad Voiculescu (ministru) - Panos Kanavos (expert străin) - Ioana Ursu (secretar de stat)
Pe filiera Aspen-London School of Economics, Vlad Mixich (dreapta) s-a apropiat de tridentul din Ministerul Sănătăţii: Vlad Voiculescu (ministru) – Panos Kanavos (expert străin) – Ioana Ursu (secretar de stat)

Fără a-i diminua meritele, de un an încoace Vlad Mixich – despre care sursele noastre susţin că e ”asul din mâneca” lui Don Nic (în situaţia în care Vlad îşi va pierde scaunul de demnitar) – este şi cursant la ”London School of Economics” de la Londra. Culmea, la aceeaşi instituţie predă profesonul Panos Kanavos, despre care aţi putut citi AICI în ultimele dezvăluiri făcute de CANCAN.ro, siteul nr. 1 din România. Acreditat de numeroase titluri ştiinţifice, Kanavos (colaborator şi el al Aspen) este încă unul dintre ”pilonii” pe care Don Nic i-a infiltrat recent în Ministerul Sănătăţii (vedeţi aici cum s-a întâmplat acest lucru şi ce interes există!). CANCAN.ro cere pe această cale,ministrului Sănătăţii să facă public contractul prin care profesorul Panos Kanavos a fost selectat şi plătit ca expert străin în minister!

Cine are detalii despre grupul care controlează Sănătatea, ne poate scrie la pont@cancan.ro!

Adrian Nicolae

 

Citește și...