Home » Exclusiv » Dezvăluirile cutremurătoare ale unui român aflat în ”zona roșie”: ”A murit după două zile! Eu risc în fiecare clipă!”

Dezvăluirile cutremurătoare ale unui român aflat în ”zona roșie”: ”A murit după două zile! Eu risc în fiecare clipă!”

De: Cristian Blanuta 18/03/2020 | 12:37

Doar câțiva kilometri îl despart pe Daniel Barzaghideanu de locul în care au fost depistați primii italieni, din acea zonă, infestați cu coronavirus! Este un român care muncește în Italia de 18 ani, acolo unde și-a găsit tărâmul liniștit al vieții. Doar că traiul i-a fost bulversat de pandemie. Daniel nu stă izolat în casă, pentru că are un serviciu care-l obligă să iasă. Așa că, în fiecare zi, face traseul până la Padova și retur. Riscă. Dezvăluirile pe care le face, în exclusivitate, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, sunt impresionante. (VEZI ȘI: “Regele” Salam, obligat la izolare și…)

”Risc în fiecare zi, în fiecare clipă cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc!”. Sunt primele cuvinte din lunga poveste de viață în ”haosul coronavirus” pe care Daniel Barzaghideanu, românul plecat la muncă în Italia în 2002, o trăiește acum pe pielea lui, la Due Carrare. Totul a început pe 20 februarie, aproape de locul în care Daniel se stabilise. La câțiva kilometri de Padova. ”Am auzit atunci despre primele două cazuri din Italia. Era vorba de doi bătrâni, depistați aici, la vreo opt kilometri distanță de mine, localitatea se numește Vo. Erau două persoane în vârstă, de 76 și 68 de ani”, povestește Daniel.

”Au fost imediat internați în spitalul Schiavonia, din localitatea Monselice, asta e la șase kilometri de casa mea. Cel de 76 de ani avea să moară în weekend, la vreo două zile după ce fusese internat.

Au închis, atunci, spitalul și tot personalul medical a rămas închis înăuntru. Au închis comuna, au băgat militari, pentru siguranță. Nu intra nimeni. Cei care munceau acolo nu puteau părăsi locul… Au fost izolați. Asta până pe 6 martie, când a fost refăcut testul, nu a ieșit nimeni pozitiv și atunci s-a deblocat zona. Bine, apoi s-a intrat într-o carantină generală, cu restricții… De asta nu e nimeni pe stradă acum”, este dezvăluirea lui Daniel Barzaghideanu, românul care continuă să muncească acolo, deși își riscă, clipă de clipă, sănătatea. (NU RATA: În plină stare de urgență, înflorește bișnița cu spirt, măști și…)

Criza îl spetește: ”Muncesc între 10-15 ore pe zi!”

Daniel Barzaghideanu a plecat la muncă, în Italia, în anul 2002, după ce s-a consultat îndelung cu iubita lui, Elena, (acum soție), care avea aproape toate neamurile în Peninsulă. Ca oricărui imigrant, i-a fost greu la început. Dar norocul i-a surâs după patru ani de căutări: și-a găsit un serviciu pe care-l păstrează și acum. ”Lucrez la o firmă de curățenie în Padova, zonă lovită de acest virus. De o lună muncesc între 10 și 15 ore pe zi, dat fiind numărul mare de cereri pentru dezinfectarea birourilor și locurilor de muncă”, spune Daniel Barzaghideanu. (VEZI ȘI: Cercetătorii germani au anunţat că pandemia de coronavirus va dura 2 ani! Ce au spus despre numărul persoanelor infectate cu COVID-19)

Barzaghideanu își riscă sănătatea în fiecare zi: lucrează între 10-15 ore la Padova
Daniel Barzaghideanu își riscă sănătatea în fiecare zi: lucrează între 10-15 ore la Padova

”Lumea vrea acum curățenie mai amănunțit, să zic așa, cu frica asta de coronavirus. Lucrez la tramvaie, la birourile de la logistică. Lumea pleacă la ora 4 după-amiaza și atunci fac curat. Acum, cu regulile astea noi, date de situația actuală din Italia, trebuie să stau la cel puțin un metru distanță de orice persoană, să am mască permanent pe față, mănuși, detergenți… S-a dat lege, trebuie să dezinfectăm tot ce înseamnă clanțe, mânere… Dăm cu clor pe ele… Nu cu alcool. Lucrez luni-miercuri-vineri în primărie, în rest lucrez la birouri, la tramvaie, chiar lângă Padova.

La început nu prea am crezut ce se întâmplă. Acum, situația e rea, e gravă. Se înrăutățește. Au închis școlile, apoi tot. Sunt deschise doar fabricile, fiind în Nord, iar economia trebuie ținută de cineva. Se lucrează în fabricile mari și de stat. Farmaciile și magazinele, supermarketurile sunt deschise. Atât. În rest, totul e închis. Teatre, biblioteci, restaurante, centre sportive, tot!”, a continuat Daniel.

„Risc în fiecare zi cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc.Cei care conduc tramvaiul, la fel. Port mască, la noi, dacă nu porți, se uită lumea urât la tine. Iar când vorbești cu oamenii, trebuie să ai vreo doi metri distanță. Nu se mai dă noroc. Mi-e frică să tușesc sau să strănut… ”, a mai spus românul din Italia.

Tatăl lui Daniel: ”Vino acasă!” / ”Mi-e frică!”

Tatăl lui Daniel i-a cerut să se întoarcă în România, după ce în Italia ”iadul coronavirus” începuse să se dezlănțuie. Daniel a refuzat. De ce?

Are două motive: ”Taică-miu mi-a zis să revin în România, m-a întrebat când vin, acum vreo 10 zile, când încă nu era starea asta generală strictă, când nu era criza asta. I-am zis că nu vin. Păi, cu sistemul sanitar de acolo mori. Măcar, aici mai scapi. Și, în primul rând, mi-a fost teamă să nu molipsesc pe cineva, că nu știam atunci dacă sunt pozitiv, negativ… Nu am făcut un test.” (NU RATA: Materiale sanitare la preț de lux. Cât a ajuns să plătească un spital din România pentru o mască de unică folosință, în sistemul de achiziții)

Daniel: ”Padova e pustie!”

Daniel a mai explicat, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, care este starea de spirit a oamenilor de acolo. Padova este pustie, indiferent de oră. Ca argument, aduce câteva fotografii, dar și un filmuleț trist, fără viață…

Padova este, acum, un oraș pustiu din cauza coronavirusului
Padova este, acum, un oraș pustiu din cauza coronavirusului

”Lumea e speriată. Nu vezi oameni pe stradă. La 8 seara, la 3 jumate după-amiază, mașinile erau bară la bară… Acum, nimic. Toți au luat-o în râs, dar, de la o zi la alta s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am făcut filmuleț, poze… Cum arată acum Padova, sâmbăta și duminică… În centru… E pustie.

Acum e OK cu magazinele, sunt aprovizionate, găsești oricând ceea ce ai nevoie. A fost, într-adevăr, o perioadă de 3-4 zile când magazinele erau goale, a fost o teamă a oamenilor, luau tot, goleau rafturile. Acum, s-au dat asigurări de către autorități că magazinele vor fi aprovizionate mereu. Și nu numai magazinele”, a remarcat românul aflat în focarul de coronavirus.

Daniel: ”Fiul meu e izolat, în casă, de o lună!”

Daniel și Elena, soția lui, care, de curând, și-a reluat serviciul, sistat pentru o săptămână, au un băiat, Andrei, în vârstă de 13 ani. Visează să ajungă mare fotbalist, așa cum o făcuse tatăl lui, care a bifat doar statutul de ”idol – golgheter” al unui cartier cu echipă de fotbal în Divizia D, pe atunci. Andrei este junior la AC Este, o echipă din Liga a 3-a italiană. Doar că acum și fotbalul s-a încheiat pentru el. (VEZI ȘI: Gigi Becali a cumpărat un camion de produse și… le-a donat la ”Matei Balș”)

”Ultima oară a jucat prin februarie. Apoi, gata. De o lună stă doar în casă. Am mai jucat fotbal, cu el, doar în bucătărie. Sau prin grădină, o dată, cu un sul de hârtie igienică”, a încheiat tatăl lui Andrei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
DRAMA pe care a trăit-o Gina Pistol. A plâns când povestea: 'Femeia era agresivă!'
DRAMA pe care a trăit-o Gina Pistol. A plâns când povestea: 'Femeia era agresivă!'
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și a credinței! Transformarea e totală
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată acum minunea lui Guță
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată...
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Suma MODICĂ pe care Nicolae Guță o plătește ca pensie alimentară fiicei pe care o are cu Beyonce de România! „O vede o dată pe an!”
Suma MODICĂ pe care Nicolae Guță o plătește ca pensie alimentară fiicei pe care o...
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e indicat să bei ultima cafea
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e...
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea...
Gina Pistol și-a dezvăluit marele secret al copilăriei și a plâns la microfon. ”N-am mai spus asta nimănui”
Gina Pistol și-a dezvăluit marele secret al copilăriei și a plâns la microfon. ”N-am mai...
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce l-a ales familia
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce...
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în Europa
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în...
Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia
Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de...
FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune
FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
ȘOC! Ce lovitură pentru Ștefan Bănică jr! Nimeni nu se aștepta la așa ceva!
ȘOC! Ce lovitură pentru Ștefan Bănică jr! Nimeni nu se aștepta la așa ceva!
Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află
Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află
Mirela Vaida, mamă pentru a patra oară? ???? „Am şi ales nume pentru fetiţa noastră”
Mirela Vaida, mamă pentru a patra oară? ???? „Am şi ales nume pentru fetiţa noastră”
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
MUTAREA ANULUI în televiziune! Celebrul prezentator a semnat contractul!
MUTAREA ANULUI în televiziune! Celebrul prezentator a semnat contractul!
S-a căsătorit cu nepoata fostei soții, iar acum a făcut un alt anunț șoc. Vedeta cu viață demnă de telenovelă
S-a căsătorit cu nepoata fostei soții, iar acum a făcut un alt anunț șoc. Vedeta...
Andreea Esca, despre cea mai mare gafă pe care a făcut-o în timp ce prezenta știrile: „Penibil
Andreea Esca, despre cea mai mare gafă pe care a făcut-o în timp ce prezenta...
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 23 septembrie 2021: Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE Premii uriașe la Joker și Loto 6/49!
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 23 septembrie 2021: Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE...
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto. El a ridicat de 14 ori marele premiu
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto....
Trebuie să știți asta despre certificatul verde COVID! Ce persoane sunt exceptate
Trebuie să știți asta despre certificatul verde COVID! Ce persoane sunt exceptate
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care aruncă totul în aer
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care...