Doi buzoieni vindecați de COVID-19 au fost testați pozitiv! Cum explică medicul Mihai Craiu

Publicat: 08/04/2020 | 17:34
Doi buzoieni vindecați de COVID-19 au fost testați pozitiv! Cum explică medicul Mihai Craiu

Doi buzoieni care se întorseseră din Italia, testați pozitiv și care s-au tratat, au fost descoperiți, din nou, infectați cu virusul COVID-19. Ei fuseseră internaţi la „Matei Balş” şi fuseseră declaraţi vindecaţi de autorităţile din România. (CITEȘTE ȘI: FRANȚA LUCREAZĂ LA DEZVOLTAREA UNEI APLICAȚII CARE TE-AR PUTEA AVERTIZA DACĂ AI INTRAT ÎN CONTACT CU O PERSOANĂ INFECTATĂ CU VIRUSUL COVID-19)

După ce au părăsit spitalul şi au fost plasaţi sub observaţie pentru încă 14 zile, cei doi bărbaţi, de 29 şi, respectiv, 46 de ani, au ieşit pozitiv. (VEZI AICI: POVESTE INCREDIBILĂ! UN TATĂ DIN BUCUREȘTI CARE ÎȘI ABUZA FIUL MINOR A FOST DESCOPERIT DE FBI! CUM S-A ÎNTÂMPLAT TOTUL)

Ce spune medicul Mihai Craiu?

Medicul primar pediatru Mihai Craiu a oferit o explicație, în cazul revenirii COVID-19 la cei doi oameni din Buzău.

SENATUL A VOTAT! COPIII CADRELOR MEDICALE CARE MOR ÎN LUPTA CONTRA CORONAVIRUS VOR AVEA PENSII DE URMAȘ

”Sunt o premieră pentru România. Dar astfel de cazuri s-au întâmplat în alte țări. Știm că organismul produce anticorpi … Ce nu știm este nivelul de anticorpi de la care suntem protejati. Adică, dacă ai anticorpi necesari pentru a fi protejat.

POVESTEA LUI ALEXANDRU CHECHERIȚĂ, MEDICUL CARE A PREFERAT SIGURANȚA APARTAMENTULUI SĂU CÂND A FOST CHEMAT SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Ne trebuie mai multe examene știintifice. În cazul celor doi, nu au avut sufieintă protecție din cursul primei vindecări. Dar este suficient să facă ce au făcut prima oară, iar tratamentul va acționa favorabil și a doua oară”, a spus medicul, la digi24.

GCS confirmă

Grupul de Comunicare Strategică confirmă faptul că doi veri din Buzău, vindecaţi în luna martie, au fost testaţi din nou pozitiv cu coronavirus.

„În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș. Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, că urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu ( peroanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienţii sunt asimptomatici și internați”, transmite GCS.