Doliu în familia regală! Prinţul suferea de o afecţiune pulmonară

Publicat: 14/02/2018 | 09:45

Prinţul Henrik, soţul reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a decedat marţi noaptea (13 februarie), la vârsta de 83 de ani, a anunţat casa regală daneză, într-un comunicat de presă. 

Casa regală daneză este în doliu! Prinţul Henrik suferea de o afecţiune pulmonară, pentru care a fost tratat din ianuarie la Rigshospitalet (spitalul regatului) din Copenhaga, de unde a fost externat când starea i s-a înrăutăţit, anunţă Digi24.

Acesta a murit în somn, la palatul Fredensborg, la circa 40 de kilometri la nord de capitală, acolo unde a vrut să-şi petreacă ultimele zile din viaţă. Prinţul Henrik i-a avut alături pe regină şi pe cei doi fii. Prinţul Henrik s-a retras din viaţa publică în urmă cu doi ani, din cauza stării precare de sănătate. De asemenea, el a anunţat oficial că nu-şi doreşte să fie îngropat lângă soţia lui. Regina Danemarcei va fi înmormântată la catedrala Roskilde, însă prinţul a spus că el nu-şi doreşte acest lucru. 

Prinţul Henrik al Danemarcei a murit cu un mare regret. El a fost întotdeauna nemulţumit de faptul că nu a primit titlul de rege, deşi este căsătorit cu regina Margareta a II-a.

 

Citește și...