Două coafeze, depistate pozitiv cu COVID-19. Ele au purtat mască în timpul serviciului, însă, clienții s-au panicat. Ce rezultate au avut testele lor pentru coronavirus

Publicat: 16/07/2020 | 22:17
Două coafeze, depistate pozitiv cu COVID-19. Ele au purtat mască în timpul serviciului, însă, clienții s-au panicat. Ce rezultate au avut testele lor pentru coronavirus

Două coafeze din Statele Unite au fost depistate pozitiv cu COVID-19 după ce au intrat în contact cu aproape 150 de clienți. Potrivit presei de peste ocean, ele au purtat mască în timpul serviciului, însă, în rândul persoanelor cu care au interacționat s-a creat o mică isterie. Unii dintre ei s-au programat de urgență ca să își facă testele pentru coronavirus.

Citește și: Ce a spus premierul despre bolnavii de Covid-19 care au murit după externare sau au refuzat internarea: “Cum să își asume guvernul?”

Două coafeze, depistate pozitiv cu COVID-19, dar au salvat clienții pentru că au purtat mască

Două femei care lucrează la un salon de înfrumusețare din orașul Springfield, din Missouri, au contractat boala mortală din China (virusul SARS-CoV-2). Prima dintre coafeze a fost testată pozitiv pe 12 mai, iar cealaltă, la trei zile distanță. Din fericire, niciunul dintre cei 139 de clienți cu care au intrat în contact nu s-au îmbolnăvit, pentru că ele au purtat mască, se arată un studiu citat de publicația The Hill.

Angajații Departamentului de Sănătate au depistat toți clienții și au spus că niciunul nu a prezentat simptomele îmbolnăvirii cu COVID-19. În plus nici contacții lor direcți nu au prezentat vreun simptom. Rezultatul a fost inclus într-un raport al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA ca să se atragă atenția asupra importanței purtării măștii. Autorii studiului nu au exclus însă posibilitatea ca printre clienții salonului să fie și infectați cu coronavirus asimptomatici.

Nu rata: Mircea Lucescu s-a autoizolat după ce a luat contact cu jucătorii de la Dinamo, infectați cu noul

Potrivit celor mai noi informații, cel puțin 22 de state americane au impus obligativitatea purtării măștii în spațiile publice. În SUA, sunt peste 3 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus. Peste 136.000 de decese s-au înregistrat în rândul pacienților cu Covid-19.

Descoperă și: Ce se întâmplă cu respirația când porți masca de protecție! Un medic a făcut o demonstrație practică

În SUA, 3.653.378 de oameni sunt infectați cu boala rară din China, iar 140.551 au fost răpuși, conform unui bilanț făcut public în această noapte. Alte 1.661.097 de persoane s-au vindecat de noul coronavirus și, în ultimele 24 de ore, au fost depistate pozitiv 36.551.

Sursa foto: pixabay.com