Două pisici, infectate cu virusul COVID-19! Ce sfaturi le-a dat medicul străpânilor animalelor

Publicat: 23/04/2020 | 12:10
Două pisici, infectate cu virusul COVID-19! Ce sfaturi le-a dat medicul străpânilor animalelor

S-a întâmplat în Statele Unite ale Americii, unde două pisici domestice au fost descoperite infectate cu virusul ucigaș COVID-19. Sunt primele cazuri de coronavirus înregistrate la animalele domestice. (CITEȘTE ȘI: COVID-19. DE CE FAC ATAC CEREBRAL PACIENȚII SUB 50 DE ANI. EXPLICAȚIA UNUI NEUROCHIRURG)

Cele două feline s-au confruntat cu probleme respiratorii, astfel că stăpânii le-au dus la medicul veterinar. Stupoare acolo, pisicile au fost depistate cu coronavirus. Virus pe care l-ar fi luat, spune medicul, ori de la stăpâni, ori de la vecini. (NU RATA: Ce au confirmat cercetătorii în legătură cu virusul SARS-CoV-2: există și acolo!)

Șapte tigri, testați pozitiv!

În urmă cu câteva zile, șapte tigri și lei de la Grădina Zoologică din Bronx au fost testați pozitivi. Autoritățile din Statele Unite ale Americii sunt de părere că unele animale pot contracta virusul de la oameni, însă nu există dovezi că virusul este transmis de la animale la oameni.

Află și: Spitalul Județean Botoșani, noul focar de SARS-CoV-2 din România! Aproape 200 de cadre medicale, depistate cu noul coronavirus

”Nu vrem să panicăm oamenii. Nu vrem ca aceștia să se teamă de animalelele lor de companie ori să se grăbească să le testeze în masă. Nu există o dovadă care să ateste faptul că animalele de companie au un rol în transmiterea virusului la oameni”, a explicat doctorul Casey Barton Behravesh, potrivit Daily Mail.