E sotia guvernatorului Bancii Nationale, dar… Ce pensie are doamna Isarescu

Publicat: 07/12/2015 | 19:25
E sotia guvernatorului Bancii Nationale, dar… Ce pensie are doamna Isarescu

CANCAN.ro a aflat ce pensie incaseaza in prezent Elena, sotia lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. Desi multi s-ar fi asteptat ca femeia sa aiba venituri mari, aceasta are o pensie de 641 de lei pe luna.

Potrivit declaratiei de avere a lui Mugur Isarescu, sotia guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei este pensionara, iar femeia are o pensie modesta si incaseaza lunar aproape 700 de lei. Din fericire pentru ea, guvernatorul BNR are venituri cu mult mai mari, ceea ce o scuteste de grija zilei de maine.

Elena Isarescu alaturi de sot si de cei doi copii
Elena Isarescu alaturi de sot si de cei doi copii

Elena, care are doi copii cu Mugur Isarescu, a realizat anul trecut si venituri in valoare de 5.100 lei din activitati agricole. De asemenea, i-au mai intrat in buzunar 93.6 lei, suma reprezentand dividende din actiunile de la o firma.


Case, terenuri si conturi in banca

Proprietatea guvernatorului BNR vazuta din aer (foto:wikimapia.org)
Proprietatea guvernatorului BNR vazuta din aer (foto:wikimapia.org)

Sotii Isarescu detin un teren agricol si unul intravilan la Silistea Snagovului, dar si un teren in Dragasani, Valcea. Cei doi au o casa de locuit pe care au construit-o tot la Silistea Snagovului, o casa de vacanta la Dragasani si un spatiu comercial in Bucuresti. Guvernatorul BNR are un autoturism Eagle din 1993, dar si o barca cu motor. Are bijuterii care valoreaza aproape 68.000 de euro, o colectie numismatica de 40.000 de euro, dar tsi ablouri si icoane care valoreaza 23.000 de euro.Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei are in banca aproximativ 390.000 lei, dar si conturi in valuta.

Afacere profitabila 

vin rosu

Familia Isarescu are si o afacere cu vinuri, iar acesta una este profitabila. „Ne-am apucat serios sa facem viticultura, pentru noi, pentru familie, dupa ce au inceput necazurile, prin anii ’70-’80, cand nu mai gaseai nici vin, iar tata s-a pensionat. Dupa 1971, ne-am apucat de productie proprie de vin, iar in anii ’80, cand nu mai gaseai nimic, decat vin de masa, faceam vinuri chiar reusite”, spunea Guvernatorul BNR in urma cu ceva timp.

Banii primiti de fostii presedinti ai Romaniei 

Ion Iliescu

Venitul total de pensionar al lui Traian Basescu ajunge la 8.200 de lei, prin aplicarea cumulului de venituri – pensia in urma functiilor deţinute (2.500 lei) si indemnizatia de fost sef al statului, stabilita prin lege (5.700 lei), potrivit rtv.net. De asemenea, Ion Iliescu si Emil Constantinescu primesc lunar, potrivit aceeiasi surse, o pensie neta de circa 6.000 de lei. In plus, Administratia Prezidentiala le plateşte acestora si cate un consilier si un secretar de cabinet.

Cea mai mare pensie din Romania

bani

Peste 27 de mii de lei intra lunar in conturile celui mai bogat pensionar din Romania. Potrivit datelor Casei Nationale de pensii din luna august, acesta este un bucurestean din sectorul 1.Cele mai mari pensii sunt in Capitală. Pensia medie lunara din Bucuresti este de 1.122 lei. Urmează Hunedoara, cu o medie de 1.085 lei si Brasov, cu 1.061 lei.

Bogdan Galca
 

Citește și...