Ea este asistenta din Olt care a fost răpusă de COVID-19, după ce a refuzat să se pensioneze, ca să-i ajute pe pacienţii infectați

Publicat: 10/08/2020 | 16:24
Ea este asistenta din Olt care a fost răpusă de COVID-19, după ce a refuzat să se pensioneze, ca să-i ajute pe pacienţii infectați

O asistentă în vârstă de 65 de ani de la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean Slatina a murit, luni dimineață, la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19. Asistenta refuzase să se pensioneze, pentru a-i putea ajuta, în continuare, pe pacienții internați cu temutul coronavirus.

Federaţia Sindicatelor SANITAS a transmis un mesaj de condoleanţe, la scurt timp de la publicarea veştii triste că asistenta Elena Bancu, din cadrul secţiei Chirurgie Generală din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, diagnosticată cu COVID-19 şi internată în 25 iulie 2020, a fost răpusă de boală. (VEZI ȘI: CUM SE PREGĂTEȘTE SPITALUL DE URGENȚĂ SLATINA PENTRU SCENARIUL 4)

Femeia suferea şi de boli cronice: hipertiroidism, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II. Cel mai probabil, s-a infectat în focarul izbucnit în cadrul secţiei în care îşi desfăşura activitatea. În total, 12 cadre medicale ale secţiei Chirurgie au fost testate pozitiv, iar activitatea secției a fost suspendată.

„Cu imensă tristeţe aducem un ultim omagiu colegei noastre Elena Bancu, soră medicală principală şi membră Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – Olt. Elena Bancu este, din nefericire, o nouă colegă răpusă de virusul ucigaş! Condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, este mesajul postat pe contul oficial al federaţiei sindicale SANITAS. Este al treilea cadru medical din judeţ diagnosticat cu COVID-19 care a decedat.

Ultima raportare: 779 de cazuri noi

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, a anunțat, luni, Centrul de Comunicare Strategică. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Un număr de 6.607 teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.738 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.869 la cerere. (CITEȘTE AICI: MARIAN DIN SLATINA A LUAT AMENDĂ PENTRU CĂ A COMPLETAT GREȘIT DATA PE DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE)

În intervalul 09.08.2020 (10:00) – 10.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 29 de decese (18 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.763 Dintre acestea, 476 sunt internate la ATI.