Efectele panicii provocate de noul coronavirus. Românii au cumpărat în două săptămâni drojdie cât pentru 20 de milioane de pâini

Autor: T.S
Publicat: 19/03/2020 | 17:47
Efectele panicii provocate de noul coronavirus. Românii au cumpărat în două săptămâni drojdie cât pentru 20 de milioane de pâini

În ultimele două săptămâni, de la începutul pandemiei de coronavirus, românii au cumpărat drojdie în cantități impresionante, cât se prepare peste 20 de milioane de pâini.

Unul dintre cei mari producători de drojdie din țară, a înregistrat livrări record în primele două săptămâni ale lunii martie. „Anul trecut în martie, dar și în februarie 2020, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic.

Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape 7 milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat un milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs, comenzile s-au dublat: 2 milioane de pachete de drojdie”, spune Cristina Hanganu, Directorul de Vânzări al Pakmaya pentru Revistaprogresiv.ro.

La fabrică se muncește la capacitate maximă

În aceste vremuri, când marile companii își trimit angajații acasă, la fabrica de drojdie din Pașcani se muncește de zor. Peste 200 de persoane lucrează acolo, iar conducerea a luat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea angajaților să fie protejată, iar activitatea să nu fie întreruptă.

Pe lângă producția de drojdie necesară consumatorului casnic, se asigură cantitatea necesară de drojdie și pentru segmentul profesional.

„Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioadă lungă de timp și subliniem acest lucru. Estimăm că și în săptămânile următoare vom primi un număr mare de comenzi, activitatea de producție și cea de livrare desfășurându-se în parametri normali”, completează directorul de vânzări al companie.

Citește și...