Ei sunt soții care dau viață lemnului!

Publicat: 02/04/2019 | 23:09

Din dragoste pentru lemn, pentru tradiţii, aşa a apărut atelierul lor. Este povestea soţilor Rodica şi Viorel Dîlganu din Craiova care, în urmă cu 10 ani, au demarat o mică afacere cu obiecte de mobilier pictat. (Net NELIMITAT la 5 euro) Obiectele au ajuns să fie apreciate în ţară şi în străinătate. Unele dintre ele au parcurs drumul până la Washington sau în Palestina.  (VEZI ȘI: EL ESTE MEȘTERUL POPULAR CARE ÎMBRACĂ VEDETELE)

Toate obiectele pictate sunt unicat. Rodica este cea care personalizează fiecare obiect, după cerinţele cumpărătorului, iar Viorel este cel care dă viaţă lemnului.  

„Cu drag şi migală”

Toate obiectele sunt pictate cu atenție, în culori vii

„Din dragoste pentru lemn pictat, pentru tradiţii, aşa a apărut atelierul nostru. Mobilierul din lemn are modele-unicat, şi este pictat cu motive florale, figuri de ţărani români etc. Obiectele realizate în atelierul nostru cu drag şi migală nu sunt doar decorative, ele îşi găsesc utilitatea în orice casă pentru a oferi o pată de culoare şi tradiţional”, spune Rodica Dîlganu, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Ce doi soţi din Craiova au demarat mica afacere în urmă cu un deceniu, iar acum se bucură de succes. (CITEȘTE AICI: A MOŞTENIT DE LA BUNICA TAINELE GĂTITULUI… EA ESTE ”DOAMNA CU CĂMARA”)

“Minunea“ de la Pielești

„Linguroi” pictat de Rodica Dîlganu

„Din dragoste pentru tradiţii, pentru mobilierul pictat, în speranţa că vom trezi gustul pentru lucrurile realizate manual, cu trudă şi migală, asta încercăm să facem, asta ne-am propus. Soţul meu, meşter tâmplar, realizează modelele unicat de mic mobilier, iar peste eu vin cu pictura. Mobilierul este în mare parte din lemn de răşinoase, dar avem şi piese din lemn de fag sau stejar. Pictura este realizată cu vopsele acrilice, cu motive florale tradiţionale. 

Dacă treceţi prin Craiova, ne găsiţi în comuna Pieleşti, unde avem atelierul şi puteţi vedea cum se realizează obiectele de mic mobilier sau vă puteţi comanda o piesă de mic mobilier care ar putea să aducă o pată de culoare în casa dumneavoastră”, explică Rodica.  (CITEŞTE ŞI: A lucrat 10 ani în Norvegia, iar azi… Nu e banc! Un băimărean câştigă bani din „împachetat” fum!)

Mobila lor a ajuns peste mări și țări

Soții Dîlganu s-au apucat în urmă cu zece ani de realizarea mobilierului tradițional

Mobilierul pictat şi realizat de cei doi a ajuns în Belgia, Italia, Franţa, dar au şi tăviţe care au ajuns, prin intermediul unui meşter, în America, la Washington. Și au şi piese mai mici de mobilier, cum sunt bolurile, care au ajuns până în Palestina. 

Mobilierul pictat de soţii Dîlganu nu are prețuri prohibitive. Pentru un scaun pictat manual doritorii vor plăti 100 de lei, iar pentru o masă cu maci roşii trebuie să achite 400 de lei. (VEZI AICI: A învăţat meserie de la un sticlar surdo-mut. Creează globuri de Crăciun în casa părintească!)