Elevii, în pericol să se infecteze cu COVID-19. Gafa colosală care a avut loc ieri, în prima zi de școală

Autor:
Publicat: 15/09/2020 | 13:25
Elevii, în pericol să se infecteze cu COVID-19. Gafa colosală care a avut loc ieri, în prima zi de școală

Ieri, sute de mii de elevi au început noul an școlar, însă de această dată sub semnul pandemiei de COVID-19. Îmbrăcați în uniforme, cu masca de protecție pe față, cu dezinfectantul în ghiozdan și încercând să înțeleagă ce este aceea distanțare socială, copiii au fost prezenți pentru a auzi primul clopoțel din anul acesta.

Elevii au fost prezenți ieri la redeschiderea școlilor, însă nimic nu a mai fost ca în alți ani. Nu au avut voie să ofere flori, să se îmbrățișeze între ei și nici să-și atingă, unul altuia, lucrurile personale.

Mai mult, elevii sunt în mare pericol de infectare cu COVID-19. De ce? Ei bine, ieri, la redeschiderea școlilor, aceștia au intrat în sălile de clase, acolo unde erau așteptați de noile manuale pline de cunoaștere, pentru anul școlar 2020-2021.

Din păcate, nu este vorba despre manuale noi, ci de unele ce vin din generația de anul trecut, manuale care au fost plimbate prin mijloacele de transport public și care reprezintă un real pericol la adresa elevilor.

20 de elevi, infectați cu noul coronavirus

Nu mai puțin de 20 de elevi dintre cei peste 3.400 înscriși în liceele și școlile militare postliceale din țară au fost depistați pozitiv. S-a întâmplat chiar înainte de începerea anului școlar, după ce Ministerul Apărării Naționale a decis să fie testați toți cursanții din unitățile de învățământ liceal și postliceal pe care le patronează.

Toți au fost depistați înainte de începerea cursurilor, însă ar putea apărea și alte cazuri, pentru că nu toate rezultatele testelor efectuate sunt finalizate, scrie digi24.ro.

Toate unitățile de învățământ liceal și postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naționale au început luni, 14 septembrie, cursurile, se precizează într-un comunicat. În cele cinci colegii militare naționale (de Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova) s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi, dintre care 600 sunt elevi în clasa a IX-a.

De asemenea, sunt peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor. Sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat cu o săptămână înainte, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2.