Escrocul de la bancă loveşte din nou! Ademeneşte oamenii cu un curs valutar mai bun şi îi lasă fără bani. În loc de 3.400 de lei, o femeie a primit 195

Publicat: 12/07/2017 | 12:11

Un bărbat care a înşelat, anul trecut, o persoană într-o agenţie bancară din oraşul arădean Chişineu Criş, este căutat, în continuare, de poliţişti, după ce zilele acestea a dat din nou lovitura! A păcălit o femeie cu 3.200 de lei în câteva secunde. Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a explicat, pe larg, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR 1. DIN ROMÂNIA, metoda folosită de escroc pentru a-şi înşela victimele. (VEZI ŞI: Israela, curtată de un escroc? Cum răspunde bărbatul acuzaţiilor!)

Autorităţile au fost sesizate că bărbatul din imagini ar fi intrat într-o unitate bancară din Chişinău Criş, unde ar fi acostat o femeie, căreia i-ar fi propus un schimb valutar mai avantajos decât cel afişat în unitatea respectivă. Fiind atrasă de schimbul avantajos, persoana vătămată ar fi ieşit împreună cu cel bănuit de comiterea faptei din unitatea bancară, unde ar fi efectuat tranzacţia stabilită anterior. Distrăgându-i atenţia, bărbatul ar fi înlocuit bancnotele, înmânându-i astfel victimei o altă sumă decât cea iniţială. Bărbatul mai este cercetat de poliţişti pentru o înşelăciune identică comisă în luna august a anului 2016.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, a explicat, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR 1. DIN ROMÂNIA cum procedează escrocul.

„Intră în bancă, supraveghează persoanele care vor să schimbe bani, identifică o persoană vulnerabilă, în vârstă, care corespunde tiparului său, o acostează, o ademeneşte să îi schimbe banii la un preţ mai avantajos decât cel afişat în unitatea bancară, omul se gândeşte, el tot insistă, îl scoate din unitate pentru că nu poate tranzacţiona acolo şi, în afara unităţii bancare îi dă suma de bani pe care el o precizează pentru valuta respectivă, dar, de fiecare dată, omul e prejudiciat, pentru că bărbatul, în momentul în care scoate banii – scoate un teanc de bani – omul crede că îi dă banii ăia, dar face cumva şi îi schimbă şi îi dă altă sumă de bani. Ieri (marţi, n.r.), femeia trebuia să primească în jur de 3.400 de lei şi a primit 195, dar teancul era mare. În teanc sunt numai bancnote de cinci lei. Dar prima dată când el îi numără, tu vezi bancnote de 100, de 200 de lei, de 50, dar, la el, prima bancnotă e de 100 şi pe urmă sunt numai de cinci lei. Femeia când a văzut primul teanc a crezut că ăla e. Când a ajuns acasă a văzut că sunt 195 de lei, nu 3.400 de lei„, ne-a spus Lorena Radu. (CITEŞTE ŞI: Şi-a comandat pe internet un televizor, însă a avut şocul vieţii când a văzut ce se află în interiorul coletului)

Poliţiştii oraşului Chişineu Cris solicită acum sprijinul tuturor persoanelor care deţin informaţii care să conducă la depistarea celui care apare în imagini, rugându-i pe cetăţeni să sune la numărul de telefon 0257/350.955, sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie. (VEZI ŞI: Ce se întâmplă cu GERALD GORDUNA, cel care a fost creierul din spatele unei mega-escrocherii)

ALIN TERENTE

Citește și...