Eurovision 2018. A fost descalificată! Reacţia pe care concurenta a avut-o atunci când a fost anunţată: ”Nu m-aş fi…”

Publicat: 13/01/2018 | 16:30

Eurovision 2018. Cântăreaţa Freia a fost descalificată pe motiv că ar fi încălcat regulamentul pus la dispoziţie de organizatorii concursului. Artista este acuzată că şi-a promovat melodia cu care era înscrisă în concurs, „Fix Me”, fapt care contravine regulamentului.

Eurovision 2018. Cântăreaţa şi-a promovat piesa înaintea zilei de 1 septembrie 2017, iar organizatorii susţin că încalcă dreptul participanţilor de-a „beneficia de condiţii egale în concurs”.

„În urma situaţiei generate de încălcarea regulamentului Selecţiei Naţionale prin promovarea piesei „Fix me” înainte de data 1 septembrie 2017, comisia înfiinţată de organizatorii Eurovision România a decis descalificarea acesteia din concurs.

Este o situaţie pe care o regretăm, însă care nu poate fi evitată în condiţiile în care toţi participanţii la Selecţia Naţională trebuie să beneficieze de condiţii egale în concurs”, scriu organizatorii concursului.

Eurovision 2018. Ca urmare a deciziei organizatorilor, cântăreaţa Freia a reacţionat. Aceasta a afirmat că a aflat că piesa sa a fost lansată în China de abia după prima selecţie Eurovision. În plus, artista descrie situaţia ca fiind una „absurdă” şi speră ca aceasta să se rezvolve cât de curând.

Eurovision 2018. Freia susţine că piesa a fost  „lansată fără ştirea şi acordul meu sau al echipei mele” şi cataloghează atitudinea casei de discuri din China drept una „abuzivă”.

Iată reacţie cântăreţei:

„Abia zilele trecute, după prima selecţie Eurovision, am aflat că piesa ‘Fix me’ ar fi fost lansată în China încă din luna mai. În urma unor verificări, am descoperit că piesa fusese lansată în China (Kanjian încălcând un contract pentru promovarea altor piese din repertoriul meu pe teritoriul Chinei), şi pe Spotify în mai multe ţări (piesa apare listată pe Spotify, însă nu poate fi ascultată).

Managerul meu a discutat zilele acestea cu cei din China, iar ei au spus că au iniţiat scoaterea piesei (şi a altor piese de pe albumul meu) de pe toate platformele online. Sper că această situaţie absurdă se va rezolva curând, dar înţeleg perfect motivele pentru care este necesar să mă descalificaţi, în acord cu prevederile Regulamentului Eurovision România.

Regret situaţia creată şi faptul că nu am fost mai precaută. Nu am ştiut că piesa ‘Fix me’ a fost lansată fără ştirea şi acordul meu sau al echipei mele. Lansarea acesteia de către casa de discuri din China a fost realizată abuziv.

Nu m-aş fi înscris niciodată într-un concurs de o asemenea amploare, în care îmi doresc de mult timp să particip şi pentru care am un respect profund, dacă aş fi fost conştientă că încalc regulamentul.

Va multumesc pentru înţelegere,

Freia”, a scris artista.

Sursa: Eurovision 2018

Citește și...