EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Acestea au fost subiectele care au picat la Matematică!

Publicat: 21/06/2017 | 11:22

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 În această miercuri are loc evaluarea elevilor care au terminat clasa a VIII-a la Matematică, iar CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, vă va ţine la curent atât în legătură cu subiectele, cât şi cu rezultatele de la aceste probe.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 În această miercuri, elevii de clasa a VIII-a au susţinut cea de-a doua probă scrisă de la Evaluarea Naţională, cea de Matematică. La primul subiect elevii au avut de rezolvat o operaţie simplă: 20-20:2. La cel de-al doilea subiect, cei prezenţi în sala de examen au avut de soluţionat o problemă care a sunat în feul următor: 6 cărţi costă împreună 30 de lei, să se afle cât costă 3 cărţi. În ceea ce priveşte al treilea subiect de la proba de Matematică, cea de geometrie, elevii au primit un subiect cu un cub şi un cilindru. Mai mult, printre subiecte s-a mai numărat şi cel în care a trebuit desenat un grafic al unei funcţii.

Subiectele de la proba de Matematică (sursă foto: Adevărul)
Subiectele de la proba de Matematică (sursă foto: Adevărul)

Subiectele de la proba de Matematică (sursă foto: Adevărul)
Subiectele de la proba de Matematică (sursă foto: Adevărul)

Iată calendarul EVALUĂRII NAŢONALE 2017:

7- 9 iunie 2017: Înscrierea la evaluarea naţională

9 iunie 2017: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

19 iunie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcţie de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Citește și...