Explozie într-o uzină chimică. Bilanțul victimelor ajuns la 47 de morți și 90 de răniți | VIDEO

Publicat: 22/03/2019 | 14:01

Cel puţin 47 persoane au murit, iar alte 90 au fost rănite în urma unei explozii produse într-o uzină chimică, potrivit celui mai nou bilanţ anunţat de autorităţile locale, informează agenţia de ştiri Xinhua.

Deflagraţia s-a produs joi după-amiază în Uzina chimică Tianjiayi, situată în oraşul Yancheng, în provincia Jiangsu, în estul Chinei. Bilanţul preliminar era de şase morţi şi 30 de răniţi, iar multe din persoanele rănite sunt în stare critică sau gravă.

În urma deflagraţiei a izbucnit un incendiu care a fost adus sub control abia vineri dimineaţă. Centrul Naţional de Seismologie din China a înregistrat la ora locală 14:48 un cutremur cu magnitudinea 2,2 în oraş. Informaţia, preluată de municipalitatea Yancheng pe contul reţelei Weibo, ar putea fi un indicator potenţial al violenţei exploziei.

„Locuitorii din zonă au intervenit imediat pentru a-i transporta pe răniţi la spital”, a precizat municipalitatea. Televiziunea de stat CCTV a difuzat o înregistrare care arată ferestrele unor case sparte de suflul exploziei.

Citește și...