FC Hermannstadt suspendă contractele jucătorilor pe perioada stării de urgență!

Autor:
Publicat: 31/03/2020 | 10:43
FC Hermannstadt suspendă contractele jucătorilor pe perioada stării de urgență!

FC Hermannstadt a decis în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație care a avut loc luni seară, suspendarea contractelor tuturor jucătorilor pe perioada stării de urgență din România.

Anunțul a fost făcut public pe site-ul oficial prin intermediul unui comunicat remis mass-media, înn care se precizează că această măsură „vine ca o consecinţă a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire”.

În același comunicat se precizează că clubul le-a propus jucătorilor prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării, drepturile financiare rămânând neschimbate.

„Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt vă informează că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire de către niciuna dintre părţi, pe o perioadă ce nu poate fi previzionată în acest moment, fapt pentru care Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt vă oferă posibilitatea să vă exprimaţi efectiv opţiunea în legătură cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării. Prelungirea contractului va fi singura clauză care urmează să fie modificată de către părţi iar toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate (drepturile financiare rămân neschimbate). În situaţia în care sunteţi de acord cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării, vă solicităm, ca în termen de 5 zile, să returnaţi notificarea cu numele în clar, semnătura şi data, la adresa de e-mail fchermannstadt@yahoo.com”, se arată în actul trimis de club propriilor jucători.

În semn de solidaritate cu jucătorii, preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, a decis luni să îşi suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgenţă, aflată în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19.

Întrerupte iniţial până la 31 martie, competiţiile fotbalistice din România, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.