”Fiara din Balcani” a rupt tăcerea din închisoare: Periculosul Passaris: ”Mă tem ca Dumnezeu să nu fie supărat pe mine! Vreau să…”

Publicat: 25/03/2017 | 00:00

Criminalul grec Konstantinos Passaris, supranumit “Fiara din Balcani”, condamnat pe viaţă pentru dublul asasinat din 2001 petrecut la o casa de schimb valutar din Bucureşti, a rupt tăcerea după ani buni. Aflat în închisoare, el a acordat un interviu în care spune, printre altele, că vrea să-şi ceară scuze rudelor celor pe care i-a ucis cu sânge rece. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor)

Este al doilea interviu pe care îl oferă criminalul în cei 16 ani de când se află după gratii. ”Când mă duc înapoi în Grecia, vreau să cer scuze rudelor victimelor. Lucrurile s-au schimbat acum, am alte principii. M-am apropiat de Dumnezeu şi m-am schimbat. Nu acuz pe nimeni pentru că sunt închis. Ştiu că sunt la puşcărie, dar vreau să merg la Muntele Athos şi să devin călugăr. Mă tem ca nu cumva Dumnezeu să fie supărat pe mine. Asta este cea mai mare frică  a mea acum. Am fost mort şi acum trăiesc din nou. Am trecut prin iad în viaţă”, a spus Passaris.

”Fiara din Balcani” a povestit şi cum este viaţa în detenţie. ”Sunt bine. Sunt unde sunt, îmi ispăşesc pedeapsa. Citesc, scriu poezii, mă rog. Când se termină ziua simt că nu am apucat să fac toate lucrurile pe care mi le-am dorit”. Temutul criminal a avut şi un mesaj pentru rudele victimelor sale. ”Îmi pare foarte rău! Dacă aş putea da timpul înapoi, aş face lucrurile cu totul altfel”, a mai declarat Konstantinos Passaris. El a fost arestat în 2001, după ce a împuşcat cu sânge rece doi angajaţi ai unei case de schimb valutar din Bucureşti. Grecul s-a dus în faţa ghişeului şi, după ce a ucis paznicul şi casierul, a plecat cu aproximativ jumătate de miliard de lei vechi. După ce a fost prins, s-a stabilit că Passaris nu se afla la primele crime, el fiind căutat şi în Grecia, acolo unde evadase din închisoare şi omorâse mai mulţi poliţişti.

Palmaresul infracţional al lui Passaris

”Fiara din Balcani” a fost vizitat la închisoare de un preot grec
”Fiara din Balcani” a fost vizitat la închisoare de un preot grec

•la 13 ani înjunghie un coleg
•la 14 ani este prins având cocaină asupra lui
•la 15 ani este arestat pentru furt. Este închis într-un centru de reeducare
• La 19 ani intră în armată. În prima permisie fură din nou, fiind închis în închisoarea armatei. Evadează în 1996. Împreună cu alţi doi români formează o bandă care terorizează Atena. Săvârşesc mai multe
•19 Februarie 2000. Are loc un schimb de focuri între banda lui Passaris şi poliţiştii eleni. Unul dintre români este ucis, trei poliţişti sunt rănişi. Passaris reuşeşte să scape, fiind prins trei zile mai târziu într-o cafenea.
•16 februarie 2001. Passaris evadează în timp ce era transferat la un spital din Atena. Ucide doi poliţişti şi un angajat al spitalului. Cu ajutorul românului Paul Popa reia şirul tâlhăriilor.
•11 Mai 2001. Kostas ucide o bulgaroaică de 21 ani. La câteva ore după crimă, dă alte lovituri, se angajează într-un schimb de focuri cu poliţiştii, dar reuşeşte să scape.
•31 iulie 2001. Poliţia îl identifică într-un apartament. Passaris reuşeşte să scape din mâinile trupelor speciale deghizat cu o perucă şi ochelari de soare. Răneşte doi politişti şi este împuşcat în picior. Dupa acest eşec, şeful poliţiei elene, Yannis Georgakopoulo, şi-a dat demisia. Passaris fuge în România.
•24/25 Noiembrie 2001, execută cu sânge rece doi angajaţi ai casei de schimb valutar „Le Petit Bijou”, fură jumătate de miliard şi se face nevăzut împreună cu o femeie. Este identificat şi prins în timp record.

Citește și...