FIFA a decis: Fără meciuri internaționale în luna iunie!

Autor:
Publicat: 04/04/2020 | 20:38
FIFA a decis: Fără meciuri internaționale în luna iunie!

FIFA a recomandat amânarea tuturor meciurilor internaţionale programate în luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus care a suspendat manoritatea competițiilor sportive din întreaga lume.

Comunicatul FIFA precizează că grupul de lucru compus din conducători şi secretari generali ai FIFA şi ai tuturor confederaţiilor continentale, înfiinţat pentru a evalua consecinţele pandemiei de Covid-19, a aprobat o serie de recomandări la prima sa videoconferinţă, inclusiv cea privind amânarea tuturor meciurile masculine şi feminine prevăzute în luna iunie, o decizie luată încă de miercuri de UEFA.

La mijlocul acestei săptămâni, UEFA a organizat o videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amânarea tuturor partidelor internaționale programate până la finalul lunii iunie (n.r. seniori, senioare, juniori, junioare).

Printre deciziile luate de UEFA se numără anularea Turneul final Euro U17 masculin care trebuia să fie găzduit de Estonia dar și a Turenului final Euro U19 feminin 2020, care trebuia să fie găzduit de Georgia.

Nu în ultimul rând cei de la UEFA au anunțat că vor căuta în continuare identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final Euro U17 feminin și Euro U19 masculin pogramate în Suedia respective Irlanda de Nord.