Fiica unei asistente din Suceava, infectată cu COVID-19, face mărturii uluitoare: ”Bolnavii sunt lăsați să moară”

Autor: A.N.
Publicat: 02/04/2020 | 14:46
Fiica unei asistente din Suceava, infectată cu COVID-19, face mărturii uluitoare: ”Bolnavii sunt lăsați să moară”

Fiica unei asistente din Suceava, infectată cu COVID-19, face mărturii uluitoare din spital. Tânăra a dezvăluit experiența traumatizantă prin care a trecut mama ei.

O asistentă medicală, infectată cu COVID-19, a fost internată în Spitalul Județean Suceava pentru a primi îngrijirile necesare. În momentul de față, se află în continuare acolo, iar starea ei de sănătate s-a îmbunătățit considerabil.

Experiența din spital, însă, a fost una traumatizantă. Spitalul din Suceava a devenit un adevărat focar de infecție, iar fiica asistentei a făcut mărturii uluitoare despre felul în care sunt tratați bolnavii. (CITEȘTE ȘI: COȘMARUL PRIN CARE TRECE O ASISTENTĂ DIN GALAȚI. A FOST DATĂ AFARĂ DIN MAGAZIN DE VECINI, DE TEAMA INFECTĂRII CU CORONAVIRUS: ”MI-AU ARUNCAT CU CLOR PE UȘĂ”: ”)

Fiica femeii a povestit că unii pacienți cu coronavirus țipă cu orele în saloane și nu vine nimeni la bolnavi.

”Bolnavii sunt lăsaţi să moară, să fie lăsaţi în voia sorţii. I s-a dat tratament, însă era lăsată secţie descoperită câte 4-5 ore. În caz de făcea vreun şoc, sau dacă avea vreo durere foarte mare, sau febră foarte mare sau ceva, nu se acţiona. Efectiv nu avea cine să acţioneze.

Tratamentul nu era dat la timp (…) Fiind asistent medical, s-a infectat din spital. Ideea e că ea la cât de grav a fost, ea se gândeşte să se meargă din nou să salveze oameni. Ea şi-a făcut cu drag meseria şi sper din suflet să se ia o măsură. Nu se merită să moară oamenii pe capete. Am înţeles că şi acum mor pe capete.

Nu este cine să îi ajute. Nu este personal, nu este tratament  (…) E strigător la cer ce se întâmplă. Ar trebui să se ia măsuri. Vrem să trăim. Oamenii vor să trăiască. Fiecare avem dreptul la viaţă şi la sănătate”, a spus fiica pacientei infectate cu Covid-19 potrivit Antena 3.

Citește și...