Fiul cel mare al fostului lider cubanez Fidel Castro s-a sinucis! Motivul care a dus la tragedia care a îndoliat Cuba

Publicat: 02/02/2018 | 08:56

Este doliu în Cuba! Fiul cel mare al fostului lider Fidel Castro a murit, iar rudele sunt îngenuncheate de durere, după ce l-au găsit fără suflate. Anunţul trist a fost făcut de televiziunea de stat cubaneză, care a precizat că Fidel Angel Castro Diaz-Balart şi-a pus capăt zilelor, a anunţat presa străină, printre care şi BBC. El avea 68 de ani.

Fidel Angel Castro Diaz-Balart era specialist în fizică nucleară şi urmase cursuri în Uniunea Sovietică. Supranumit „Fidelito” sau Micul Fidel, fiul cel mare al fostului lider din Cuba suferea de depresie, iar ieri dimineaţă el a fost găsit mort, după ce şi-a pus capăt zilelor.

Două surse au confirmat pentru jurnaliştii de la NBC News că Fidel Angel Castro Diaz-Balart a decedat, deşi multe luni a urmat un tratament pentru „depresie severă şi a fost consiliat de mai mulţi doctori”.

La rândul său, televiziunea de stat a precizat că el primea tratament în ultimele luni, după ce fusese internat în spital.

„Fidel Castro Díaz-Balart, care a fost tratat de o echipă medicală timp de mai multe luni, din cauza unei depresii severe, şi -a luat viaţa în această dimineaţă”, a transmis ziarul oficial cubanez Granma.

Fidel Castro Díaz-Balart era consilier ştiinţific la Consiliul de Stat şi a fost vicepreşedinte al Academiei cubaneze de Ştiinţe. De asemenea, el a coordonat programul nuclear al Cubei din 1980 până în 1992, înainte de a fi suspendat ca urmare a căderii Uniunii Sovietice.

Castro Díaz-Balart s-a născut în urma scurtei căsătorii a tatălui său cu Mirta Díaz-Balart, fiica unui influent politician. Membri ai familiei materne au devenit figuri marcante ai comunităţii anti-Castro, din Florida, iar vărul său, Mario Díaz-Balart este congressman. Fidel Castro a murit în 2016, la vârsta de 90 de ani.

Citește și...