Fiul lui Radu Mazărea mărturisit ce se întâmplă acum cu tatăl lui: ”Doarme pe o saltea de burete, merge la o toaletă comună”

Publicat: 13/05/2019 | 21:13
Fiul lui Radu Mazărea mărturisit ce se întâmplă acum cu tatăl lui: ”Doarme pe o saltea de burete, merge la o toaletă comună”

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat, luni, că instituția pe care o conduce a transmis documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, din Madagascar, luni la ora 09.00 acestea fiind primite de ministerul Justiției din Madagascar.

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a declarat la România TV că tatăl lui se află sub protecția ONU, și asta pentru că a cerut statut de azilant, ceea ce înseamnă că nu va fi extrădat prea curând în România.

De asemenea, el a vorbit și despre condițiile în care se află acum tatăl său.

Îl vizitez zilnic, îi duc mâncare. Este în centrul de unde urmează să fie extrădat. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună. Așteptăm documentele de extrădare. Dosarul ajunge la un judecător, nu o să fie imediat extrădat. Madagascar e o țară democrată. Când era pe aeroport să plece, a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el și nu i-a arătat niciun document și l-a dus la acest centru, unde se află și acum.

El a depus cerere de azil politic. Nu ne așteptam să se întâmple ce s-a întâmplat. Așteptăm un document de la ONU, care să sperăm că e în avantajul lui. Acolo am depus cerere de azilant, la ONU. Cât timp i se analizează dosarul, el se află sub protecția lor (n.r. a ONU). Tata are un teren pe care s-au construit niște investiții. El spune că oamenii de aici sunt de o bunătate nemaiîntâlnită. I-am dus cărți să citească”, a declarat Răducu Mazăre.

Citește și...