Focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Autoritatea Navală Română. Cinci angajaţi, depistați pozitiv

Publicat: 13/08/2020 | 11:14
Focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Autoritatea Navală Română. Cinci angajaţi, depistați pozitiv

Sediul central al Autorităţii Navale Române (ANR) a fost declarat focar de coronavirus de către DSP, după ce cinci angajați au fost depistați pozitiv.

Informația a fost făcută publică de către Prefectura Constanţa. Conform sursei citate, miercuri, trei persoane care lucrează în cadrul sediului central al ANR, din Portul Constanţa, au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alţi doi angajaţi fuseseră depistaţi pozitiv, fiind astfel constatat un focar de COVID-19.

Citește și: Raed Arafat îi atacă direct pe cei care nu respectă măsurile sanitare: „Vrei să te infectezi? E libertatea ta! Dar…”

„DSP Constanţa a pornit o anchetă epidemiologică extinsă pentru a se identifica toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv, iar cei care vor fi consideraţi contacte directe vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile şi vor fi testaţi, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus”, se arată în comunicat.

Oameni infectați și la Camera de Conturi

Totodată, Prefectura Constanţa anunţă că şi la Camera de Conturi au fost confirme două persoane infectate cu virusul COVID-19. „Un caz a fost confirmat pe data de 11 august, iar cel de-al doilea miercuri, 12 august, şi în acest context nu a fost declarat focar, la sediul instituţiei ancheta epidemiologică, condusă de DSP, fiind în curs”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Constanţa, citați de Agerpres.

Nu rata: Dramă în Brazilia. Bunica primei doamne a fost răpusă de coronavirus

Multe cazuri și la un centru pentru copii din Capitală 

Un focar masiv de COVID-19 a fost depistat într-un centru pentru copii cu dizabilități din sectorul 2 al Capitalei. Sunt 40 de cazuri acolo, 18 pacienţi și 22 de angajați ai Centrului de Servicii pentru Copii cu Handicap. Toate cele 40 de cazuri au fost internate la Spitalul Matei Balș, iar un medic face acum și o anchetă epidemiologică. De asemenea, conducerea instituției a decis să reducă deplasările angajaților în teren.