Fost ministru al Sănătăţii, scrisoare zguduitoare: ”Ionuţ a murit… Aştepta un transplant pulmonar…”

Publicat: 15/01/2018 | 17:00

Fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş, Vlad Voiculescu a fost audiat în cazul binecunoscut de acum al medicului Mihai Lucan, de la Cluj, acuzat, între altele, de tentativă de omor. Voiculescu a postat, însă, de curând, pe pagina sa de Facebook, drama prin care un tânăr a trecut şi, din păcate, s-a prăpădit! 

Este vorba desre un transplant pulmonar, care nu a venit, iar pacientul care avea, totuşi, un licăr de speranţă, s-a prăpădit. Aşa începe povestea redactată, mai sumar, pe reţeaua de socilaizare, de medicul fost ministru Vlad Voiculescu:Ionuţ a aşteptat un transplant pulmonar. Nu îl mai aşteaptă… Ionuţ a murit. A fost unul dintre cei 4 români care au pierdut lupta anul trecut, nemaiavând şansa de a merge la tratament acolo unde aproape 40 români au primit o nouă şansă la viaţă până anul trecut, alături de pacienţi din Austria, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, etc”, este postarea fostului ministru!

Refuzat pentru transplant la Viena

Ionuţ Traşcă s-a prăpădit cu zile, din cauza unei insuficienţe la plămâni. El avea nevoie de un transplant de plămân şi a apelat la o clinică din Viena. Dar răspunsul austriecilor a fost crunt pentru Ionuţ: locurile pentru români erau terminate! Pentru 2017, doar cinci români ar fi urmat să fie operaţi, iar locuril eerau deja ocupate. Rămânea pentru 2018, când tot cinci pacienţi români vor fi operaţi la clinica de la Viena. 

Din nefericire, Ionuţ nu a mai avut timp. El s-a stins din viaţă. Organismul i-a cedat.

”Dintr-o dată mă ia răul, am stări şi stări… Acum râd, acum glumesc, apoi mă ia răul, mă întind în pat. Nu pot să respir, mă sufoc!, spunea Ionuţ, atunci când încă spera la un transplant. 

Soţia lui a făcut toate eforturile pentru a-l ajuta, însă degeaba: ”Am sunat la Ministerul Sănătăţii. Doamna de acolo mi-a zis că că sun la Agenţia Naţională de Transplant. Am sunat… În zadar!”

Medicul Lucan, arestat la domiciliu

Medicul Mihai Lucan este arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Mihai Lucan are mai multe capete de acuzare. Renumitul urolog ar fi făcut trafic de organe, spune un fost colaborator al său. Emanuel Ungureanu, în prezent deputat USR, susţine că medicul crease în jurul său o reţea mafiotă şi că făcea tranplanturi de rinichi după o listă de priorităţi stabilită de el, fără legătură cu nevoile reale ale pacienţilor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, urologul ar fi minţit, inclusiv în faţa judecătorului, atunci când a spus că un anumit aparat medical îi aparţine, deşi în realitate fusese cumpărat pentru Institut.

Mihai Lucan a mai fost acuzat şi de tentativă de omor. Se pare că acesta ar fi pus intenţionat viaţa în pericol a unui pacient, pentru a sabota operaţia de transplant renal a unui alt doctor. A cerut să asiste personal la intervenţia chirurgicală pentru a-şi duce la îndeplinire planul diabolic.

Mihai Lucan s-a apărat: „Impresia mea este că nu este procesul lui Lucan şi al Institutului de Transplant Cluj sau a clinicii private. Este procesul medicinei româneşti şi poate că cu ocazia asta şi cu ajutorul dumneavoastră trebuie relevat de fapt în ce situaţie se găseşte întreaga medicină românească. Institutul a fost parte a unui sistem sanitar. Timp de 20 de ani a fost controlat, evaluat şi dintr-o dată în 2016 şi 2017 a devenit un element!”

Citește și...