FOTO / Actriţa Olga Tudorache, înmormântată cu onoruri militare! Ion Dichiseanu: „E un gol imens în lumea noastră, a teatrului şi a filmului”. Legătura NEŞTIUTĂ dintre cei doi mari actori

Publicat: 21/10/2017 | 16:46

Este zi de doliu în lumea teatrului şi a filmului din România! Actriţa Olga Tudorache condusă astăzi pe ultimul drum de rude, prieteni, colegii de breaslă, dar şi oameni simpli, care au umplut sălile în anii în care regretata artistă a urcat pe scenă. În cadrul unui interviu oferit azi, în cimitirul în care a fost înmormântată, Ion Dichiseanu a dezvăluit un secret care îl leagă de Olga Tudorache pentru totdeauna.

 

Actriţa Olga Tudorache a fost înmormântată azi cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. Trei salve de artilerie au fost date de militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Printre cei care au condus-o pe ultimul drum pe Olga Tudorache s-au numărat Florin Zamfirescu, Ion Dichiseanu, Oana Pellea, Ilinca Tomoroveanu, George Ivaşcu, Carmen Tănase, Manuela Hărăbor, regizoarea Alice Barb.

În cadrul unui interviu emoţionant, Ion Dichiseanu a mărturisit că are în livingul casei un tablou în care apare alături de actriţa Olga Tudorache în timp ce jucau în tragedia scrisă de William Shakespeare, „Antoniu şi Cleopatra”.

„În primul rând, sunt foarte trist, pentru că am pierdut un fenomen al teatrului, aşa o consider eu, dar şi alţi colegi de-ai mei. A fost o mare actriţă, Olga Tudorache, un monstru sacru. Întâlnirea cu ea, eu o văzusem de când eram student la institut, o văzusem în «Tragedia optimistă» şi atunci am rămas uluit, tânăr student, am văzut o mare artistă. (…). «Antoniu şi Cleopatra» (n.r.: o tragedie scrisă de William Shakespeare). În distribuţie cine era: eu, Marc Antoniu, iar Cleopatra, Olga Tudorache. A fost botezul meu în teatrul bucureştean, pentru că eram proaspăt absolvent (…). Când am cunoscut-o ca om şi, ulterior, am văzut-o cum e ca actriţă, fiind colegă cu mine, deci împărţind starea pe care trebuia să o creăm în marele rol (….). Mă simţeam cel mai bine cu Olga şi era o sărbătoare pentru mine (…). Aparent era o faţă dură aşa… aspră, sub această aparenţă, duritate se ascundea un suflet de copil, o nobleţe sufletească, era generoasă (…). Surpriza cea mare a venit… la mine în living – eu acum vreo opt-nouă ani am renovat livingul şi premoniţia, nu ştiu cum să o numesc, tabloul cu ea: ea (n.r.: Olga Tudorache), Cleopatra, eu, Marc Antoniu, în living (…). Mai multe tablouri, printre care acesta cu Olga Tudorache (…). Aveam un respect deosebit (….). E un gol imens în lumea noastră, a teatrului şi a filmului (…).”, a declarat Ion Dichiseanu în cadrul unei emisiuni TV.

Fiul actriţei a venit din America ca să participe la ceremonia de înmormântare. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus în cavoul familiei de pe Aleea Artiştilor, în aplauzele tuturor celor care au fost prezenţi la ceremonia funerară.

Olga Tudorache a murit în cursul nopţii de marţi spre miercuri, 18 octombrie la Spitalul Elias. Actriţa avea 88 de ani, pe care i-a împlinit cu o săptămână înainte să se stingă din viaţă.

Citește și...