FOTO. Caz rar în Europa: o ursoaică a născut cinci pui într-o pădure din Vâlcea. Cum a fost descoperită şi cum a reacţionat

Publicat: 13/01/2018 | 22:09

O situaţie rar întâlnită în Europa s-a petrecut într-o pădure din judeţul Vâlcea. O ursoaică din Parcul Naţional Cozia a dat naştere la nu mai puţin de cinci pui. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile. (VEZI ŞI: Un urs se plimbă nestingherit pe străzile unei comune din Argeş! Localnicii au intrat în panică)

Totul s-a întâmplat la Berislăveşti, în judeţul Vâlcea. Mai mulţi bărbaţi care au participat la o partidă de vânătoare au avut surpriza de a da peste o ursoaică aflată în hibernare, animalul având bârlogul în apropiere de sat.

Speriată de zgomot, ursoaica l-a atacat pe unul dintre hăitaşi, dar apoi a fugit, lăsând bârlogul descoperit. Localnicii sunt rugaţi de reprezentanţii Parcului Naţional Cozia, dar şi ai Romsilva să fie foarte atenţi când se aventurează în zonă, pentru că există riscul de a se întâlni cu ursoaica. (NU RATA, AICI: VIDEO. Salvamontiştii dâmboviţeni, atacaţi de urşi. O fiară de 120 de kilograme a distrus intrarea Refugiului de la Peştera)

De obicei, o ursoaică dă naştere la doi pui, însă au mai fost cazuri şi de femele care au fătat trei şi chiar patru pui.

Elena AILUŢOAEI

Citește și...