FOTO / Mara Bănică, cadou emoţionant pentru un tată invalid care creşte singur şase copii: „E din suflet, în memoria bunicii mele”

Publicat: 06/11/2017 | 17:58

Mara Bănică şi-a stăpânit cu greu lacrimile la TV, după ce în platoul de televiziune au venit patru fraţi şi tatăl lor care nu are un picior. Bărbatul a rămas văduv şi îşi creşte singur cei şase copii în condiţii greu de imaginat. Un grajd aflat la marginea oraşului Făgăraş le este celor şapte suflete casă. O locuinţă, dacă o putem numi aşa, în care nu este lumină, apă curentă şicăldură. Impresionată de destinul lor, jurnalista a decis să-i dea un cadou tatălui-erou.

Cornel are 60 de ani şi, deşi, nu are un picior el munceşte din zori şi până în noapte ca să aibă ce să le pună pe masă copiilor săi. Mama celor şase fraţi a fost ucisă de o boală nemiloasă. Bărbatul văduv le găteşte în beznă şi zi de zi aduce apă de la mulţi kilometri depărtare chiar dacă el are un singur picior.

Imaginea tatălui-erou, care nu vrea să-şi dea pruncii la stat, i-a amintit Marei Bănică de bunica sa. Fără să stea pe gânduri, jurnalista a spus în cadrul emisiunii „Acces Direct” că vrea să-i dea o pereche de cârje ergonomice.

„Îmi aduce aminte de bunica mea, care era tot aşa. Eu am crescut în apropiere de Bucureşti. Vreau să vă fac cadou o pereche de cârje mai uşoare. (…). Din acelea… ergonomice. Cât o dura… e un dar pe care îl fac din suflet, în memoria bunicii mele, a fost şi Sâmbăta Morţilor. (…).”, a mărturisit Mara Bănică.

Tatăl-erou locuieşte de 16 ani în Călăraşi. Dacă îl puteţi ajuta, pe Cornel şi cei şase copii ai săi îi găsiţi la periferia oraşului Făgăraş, lângă Combinat, în judeţul Braşov.

 

Citește și...