FOTO / Povestea bătrânei care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. A făcut foamea ca să poată strânge bani şi stă într-o casă cu termopane

Publicat: 23/10/2017 | 13:00

Gestul femeii care trăieşte cu 16 lei pe zi a impresionat toată România. În cadrul unui interviu, s-au aflat detalii emoţionante, care îţi sfâşie inima. Unul dintre acestea e faptul că, din dorinţa de a strânge bani, ea a mâncat doar seara.

Ghiţa, aşa cum îi zic vecinii din Saelele, un sat din sudul României, are 93 de ani. Şi, deşi are o pensie de 500 de lei, după ce o viaţă întreagă a muncit la CAP, ea nu locuieşte într-o casă dărăpănată. Asta pentru că cele trei nepoate pe care le are o ajută cum pot pe „mama Gherghina”, cum mai e cunoscută de unii.

Faţă în faţă cu un jurnalist, bătrâna a povestit că nu a fost niciodată la medic şi, cu toate astea, e sănătoasă. Seara ia un medicament pentru tensiune, iar despre acest lucru a spus: “O dau îndărăt cu o pastilă”.

“Ce vine de sus, sunt gata să primesc (n.r.: răspunsul la întrebarea «Credeaţi că o să ajungeţi aşa cunoscută pentru donaţia asta»). Dau de aici, iau de colea, pun dincoace. Până se fac banii de ajuns!”, a povestit Ghiţa, femeia din România care trăieşte cu 16 lei pe zi şi care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit vice.com.

Întrebată ce a determinat-o să ofere 10.000 de lei pentru Catedrală, ea a spus: “Păi, să am şi eu dreptul acolo. Mi-a plăcut şi mie, aşa, să am şi eu ceva pe dincolo, că pe aici se trece lumea, se trec vremurile, se duc”.

Altfel spus, bunicuţa Ghiţa crede că cu gestul ei îl va îmbuna pe Dumnezeu, după ce va părăsi această lume.

“Dumnezeu de toată lumea îngrijeşte. Dar noi, ăştia care trăim pe aici, pe pământ, avem să răspundem de ce am făcut”, a mai spus Ghiţa, conform sursei citată mai sus.

Când a fost întrebată dacă şi-ar dori să meargă la Catedrala Mântuirii Neamului, ea a spus: “Dacă am încredere, e ca şi când aş fi fost la Bucureşti”.

Pelaghia, una dintre nepoatele Ghiţei nu ştia despre donaţia făcută, dar nici de altele.

Mama ne-a rugat să avem grijă de ea. N-am întrebat-o ce face cu banii niciodată şi a făcut ce-a vrut cu banii ei. „E îngrijită, mâncată. Ea nu e lăsată singură nicio clipă. Până acum, a mâncat obişnuit, dar din vara asta s-a hotărât să mănânce o singură dată pe zi. Şi mănâncă foarte bine, seara, să ştiţi, a mărturisit Pelaghia.

Cătălin Raicu, preotul din satul în care locuieşte Ghiţa, le-a vorbit credincioşilor despre construcţia faraonică din curtea Parlamentului, care are o notă de plată în continuă creştere şi care este, în mare parte, finanţată de românii plătitori de taxe.

“Nu e o sumă mare, dar pentru dumneaei este. Are o pensie mică. 500 de lei, acum. Înainte era mai puţin. I-a strâns acolo, pentru zile negre, şi i-a donat. Tuşa Ghiţa e cu suflet şi trup la biserică, nu de acum, de ani de zile. Când a fost ceva, ea ne-a ajutat întotdeauna. Bătrânii sunt învăţaţi cu puţin”, a declarat Cătălin Raicu, părintele din sat.

Citește și...