Fumatul, interzis la terase! Regula se aplică deja în Spania. Experții susțin că fumul de țigară poate transporta particule de coronavirus

Autor:
Publicat: 13/08/2020 | 17:29
Fumatul, interzis la terase! Regula se aplică deja în Spania. Experții susțin că fumul de țigară poate transporta particule de coronavirus

Specialiștii au descoperit că fumul de țigară poate transporta particulele de coronavirus, așa că o nou regulă de prevenire a răspândirii virusului a fost instalată. Este vorba despre interzicerea fumatului la terasă și pe străzile aglomerate.

În urma descoperirii făcut, o regiune din Spania a interzis deja fumatul în spațiile publice aglomerate. Hotărârea a fost luată de oficialii din Galicia, fiind prima regiune din Spania care a interzis fumatul la terase, dar și pe străzile aglomerate, unde nu se poate păstra distanțarea fizică. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE CRITICĂ ÎN SPANIA! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOILE CAZURI DE COVID-19)

Anunțul a fost făcut de președintele guvernului regional din Galicia, Alberto Núñez Feijóo, iar măsura intră în vigoare în toate provinciile comunității autonome (La Coruña, Lugo, Pontevedra și Ourense).

Astfel, pe lista restricțiilor menite să oprească răspândirea virusului COVID-19 a mai fost adăugată încă o regulă, cel puțin în Spania. Rămâne de văzut dacă această inițiativă se va răspândi la scară mai largă.

Coronavirus în România

Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  (VEZI ȘI: SPANIA A INTRAT PE LISTA ȚĂRILOR DIN ZONA GALBENĂ! SE IMPUN RESTRICȚII DE CĂLĂTORIE, IAR IZOLAREA DE 14 ZILE ESTE OBLIGATORIE LA SOSIREA ÎN ROMÂNIA)

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în cursul zilei de joi, că 2.860 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemie.

În intervalul 12.08.2020 (10:00) – 13.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 53 de decese (32 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București