A furat din biserică 5 lei și niște lumânări! Preotul l-a prins, dar nu a…

Publicat: 02/04/2018 | 12:36
A furat din biserică 5 lei și niște lumânări! Preotul l-a prins, dar nu a…

Un bărbat de 19 ani, din orașul Murgeni, județul Vaslui, a fost prins de preot în timp ce jefuia biserica din satul Lătești. Acesta a forțat ușa în dimineața sărbătorii de Florii, dar a dat nas în nas cu preotul care pregătea slujba. Furase 5 lei și niște lumânări.

Preotul l-a fugărit pe hoț și nu a anunțat Poliția, pentru că biserica nu are camere de supraveghere și alarmă și se temea să nu fie amendat. Câțiva oameni din sat au sunat la 112.

„Am trimis un echipaj acolo, s-a stat de vorbă cu preotul, care a cofirmat că un tânăr din sat a spart ușa și a furat. Cel în cauză s-a ales cu dosar penal pentru furt, urmând a fi cercetat”, a declarat comandantul Poliției orașului Murgeni, Costel Vrabie, pentru vremeanoua.ro.

L-a lovit ambulanța și a fost prins

În luna octombrie a anului trecut, un tânăr de 20 de ani a fost accidentat, pe o stradă din Cluj, de o ambulanță aflată în misiune. Polițiștii au constatat mai târziu că acesta furase cutia milei dintr-o biserică din centrul Clujului și fugea să nu fie prins.

Cu o ora înainte de începerea vecerniei, tânărul a intrat în biserica, chipurile să se roage, însă planul lui a fost cu totul altul.

Îngrijitorul bisericii a spus că era bine îmbrăcat și nu a dat de bănuit că ar avea alte intenții. Acesta s-a aşezat pe o bancă, unde a stat o oră, iar când îngrijitorul a intrat în altar, a luat cutia şi a fugit.

Odată ieşit din biserică, tânărul a traversat strada fără să se asigure şi a fost lovit de ambulanţă.

Citește și...