Game of Thrones, sezonul 8. Ce s-a întâmplat în episodul 2

Publicat: 22/04/2019 | 11:01

Serialul de mare succes Game of Thrones a ajuns la ultimul sezon, cel cu numărul 8. După primul episod numit ”Winterfell”, totul a fost învăluit în mister. Pe 14 aprilie a avut loc premiera primului episod al serialului „Urzeala Tronurilor”. La scurt timp, autorii au publicat pe internet trailer-ul prin care s-a promovat cel de-al doilea episod.

În România, al doilea episod „Game of Thrones“ a fost disponibil pe HBO GO începând cu ora 04.00 dimineaţa, iar la HBO va fi difuzat luni, 22 aprilie, de la ora 20.00.

Al doilea episod din sezonul 8 s-a concentrat pe revenirea lui Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) la Winterfell şi având în vedere acţiunile sale discutabile din trecut, nu a avut parte de cea mai călduroasă primire. (Citește și: Game of Thrones, sezonul 8. Cât de lungi vor fi episoadele)

Ce s-a întâmplat în episodul 2, Game of Thrones, sezonul 8

În urma unei curățiri sângeroase din capitală, Tyrion îl pedepseste pe Cersei pentru alienarea subiecților regelui. Pe drumul spre nord, Arya împărtășește un secret cu Gendry, un recrut de la Night’s Watch. Odată cu scăderea consumului, unul dintre cercetașii lui Dany se întoarce cu știri despre poziția lor. După nouă ani ca secție Stark, Theon Greyjoy se reuneste cu tatăl său Balon, care dorește să restaureze vechiul Regat al insulelor de fier. Davos îl salută pe Salladhor Saan, un pirat, pentru a-și uni forțele cu Stannis și Melisandre pentru o invazie navală a Aterizării lui King.

Citește și: O actriță din Game of Thrones a vrut să se sinucidă! Fanii sunt în stare de șoc

Game of Thrones a atras zeci de mii de turişti din lumea întreagă

Succesul serialului „Game of Thrones” a atras zeci de mii de turişti din lumea întreagă, dornici să viziteze locaţia de filmare a popularului serial lansat în 2011, Irlanda de Nord relatează AFP. Serialul, al cărui al 8-lea şi cel din urmă sezon este difuzat din 14 aprilie în 186 de ţări, a atras 120.000 de vizitatori în această provincie din 2016, generând încasări de 30 de milioane de lire (35 de milioane de euro), potrivit biroului de turism.

Un turist din şase care vine în Irlanda de Nord vrea să viziteze locurile de filmare ale celebrului serial, potrivit datelor biroului de turism. Şi alte locaţii europene folosite la turnarea unor scene din ‘Game of Thrones’, precum defileul Almannagja, un deşert de gheaţă şi stânci din sudul Islandei, sau alte decoruri naturale din Croaţia, Spania sau Malta au cunoscut un aflux de turişti care sunt fani ai serialului.

Game of Thrones este un serial de televiziune de fantezie medievală produs de HBO pe baza scrierilor lui George R. R. Martin cu același nume. Premiera a avut loc la 1 aprilie 2012 și ultimul episod a fost transmis la 3 iunie 2012. Sezonul cuprinde 10 episoade, filmările au început pe 25 iulie 2011.

Vezi și: Imaginea anului, cu Donald Trump: și-a făcut poster din Game of Thrones! Unde îl folosește VIDEO

Cât de lungi vor fi episoadele din sezonul 8

În ultimele luni, au existat numeroase zvonuri legate de durata fiecărui episod din ultimul sezon al serialului. Conform Entertainment Weekly însă, mai multe surse apropiate de subiect au confirmat că informațiile apărute anul trecut pe marginea subiectului sunt eronate.

Câteva episoade din acest sezon nu vor atinge nici măcar pragul de 60 de minute. Primele pe listă sunt episoade 1 și 2 din sezonul opt. Acestea abia vor depăși 50 de minute. Dacă sursa indiwire.com este corectă, primul episod regizat de David Nutter va avea 54 de minute. Al doilea episod va fi creat de același regizor și se va încadra în 58 de minute. Pentru fanii serialului, Nutter este cel care a regizat celebrul episod The Rains of Castamere.

Acest informații vor întrista fanii Game of Thrones care erau convinși că fiecare episod din sezonul final se va apropia de durata unui lung metraj. Până și David Nutter a afirmat într-un interviu din luna noiembrie a anului trecut că nu va exista niciun episod mai scurt de 60 de minute. Nutter va regiza și cel de-al patrulea episod din noul sezon. „Cred ca toate episoadele din Sezonul 8 vor fi mai lungi de 60 de minute„, declara el.

În schimb, episoade mai lungi vor fi în jumătatea a doua a sezonului din Urzeala Tronurilor. Conform actriței Sophie Turner, Sansa Stark în serial, episodul cinci s-ar putea să depășească 90 de minute. Acela va fi regizat de Miguel Sapochnik și va include lupta de la Winterfell dintre White Walkers și armata oamenilor. Sapochnik a primit un premiu Emmy pentru GoT după ce a regizat episodul spectaculos Battle of the Bastards.

Confruntarea finala dintre Armata celor Morti si fortele reunite ale celor vii este un moment fara precedent„, chiar și raportat la standardele extrem de ridicate ale seriei și cu siguranță îi va ține pe privitori cu inima în dinți până la sfârșit, conform lui Bryan Cogman, unul dintre producătorii executivi ai seriei.

Citește și...