Gestul neînţeles făcut de Ion Oncescu la “Exatlon”: “M-ar fi putut pune într-o eclipsă de ipocrizie”

Publicat: 12/02/2018 | 11:51

Aseară, Faimoşii au pierdut la un punct diferenţă, la proba de baraj ştafetă mixt, când frânghia la capătul căreia era ataşată o placă de surf l-a pus în încurcătură pe Vladimir Drăghia, unul dintre cei mai experimentaţi concurenţi de la “Exatlon”.

Înainte de a ajunge în Arenă pentru a-şi propune cei trei nominalizaţi pentru eliminare, concurenţii din Echipa Faimoşilor au jucat unul împotriva celuilalt, la proba individuală, pentru a-şi câţtiga imunitatea.

Proba dificilă care le-a testat acestora puterea de concentrare şi îndemnarea a făcut rapid “victime”, în lupta pentru imunitate rămânând doar Vladimir Drăghia şi Ion Oncescu. Tensiunea era maximă, fiecare dintre cei doi atleţi, concentraţi la maximum, însă în momentul în care luptătorul profesionist de skandenberg a realizat că ar putea câştiga această probă, a cedat. Nedorind ca responsabilitatea de a nominaliza un coechipier spre eliminare să cadă pe umerii lui, Ion Oncescu a renunţat, oferind şi o explicaţie pentru gestul său, în acest sens.

“Nici nu am cedat, nici nu m-am enervat, Cosmin. Mi-am dat seama că am rămas doar eu cu Vladimir şi de mult timp mi-am propus să nu apuc să nominalizez pe cineva”, a spus acesta.

Sportivul a fost nominalizat din nou de către Echipă, cu 5 voturi pentru eliminare. Vizibil dezamăgit, acesta a fost oarecum surprins de decizia pe care au luat-o colegii lui de Echipă, în condiţiile în care strategia fusese alta, conform declaraţiei lui Ion Oncescu. “Acum câteva ore, pe plajă, coechipierii mei au făcut un colocviu. Rămăsese că îl vor alege pe Florin. Şi aşa, de pe drum, se întorceau spre coteţ şi mi-au zis: «Am schimbat! Te-am ales pe tine!». Mă bucur că nu sunt în postura imunităţii care m-ar fi putut pune într-o eclipsă de ipocrizie”, a adăugat Ion Oncescu.

Înainte ca prezentatorul reality-ului să anunţe start vot, Ion Oncescu a transmis un mesaj susţinătorilor săi, mizând pe integritate şi sinceritate. Concurentul din Echipa Faimoşilor a mărturisit că lipsurile şi condiţiile dure cu care se confruntă la “Exatlon” nu l-au schimbat. “Cred că într-o mare măsură am câştigat Exatlon. Astăzi, de vreo două ori. De fiecare dată am făcut ce am spus, acelaşi lucru l-am gândit şi nu m-au schimbat aproape deloc nici lipsa mâncării, nici imperfecţiunea colegilor. Nu m-am diluat”, mărturiseşte concurentul.

Citește și...