Gloriile vor să salveze sportul românesc în ceasul al 12-lea: „Succesul sportului românesc este bucuria României, bucuria românului!”

Autor: Cristian P
Publicat: 12/02/2020 | 18:46
Gloriile vor să salveze sportul românesc în ceasul al 12-lea: „Succesul sportului românesc este bucuria României, bucuria românului!”

Foste glorii ale sportului românesc în furnte cu Ilie Năstase, Nadia Comăneci,  Cristian Gaţu, Alina Dumitru, Ştefan Birltalan, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, au participat astăzi la o dezbatere în Senatul României în cadrul căreia au solicitat o finanţare mai mare şi investiţii în infrastructură pentru sportul românesc.

La dezbaterea iniţiată de senatorii  Daniel Zamfir și Şerban Nicolae, multipla campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat că sportul românesc are nevoie mai mult ca oricând de ajutor.

„Succesul sportului românesc este bucuria României, bucuria românului. De aceea cred că este extrem de important ca generaţia de azi să ştie că are sprijinul nostru şi să nu fie nevoită să meargă în străinătate pentru că nu are posibilităţi de finanţare, de pregătire sau de aparatură… pentru că România este mult în urmă faţă de ceea ce se întâmplă în alte ţări. Mă bucur că aceşti campioni sunt prezenţi şi sunt convinsă că vom pleca de aici cu câteva opţiuni prin care să încercăm să ajutăm generaţia de azi. Iar ei, la rândul lor, să facă acelaşi lucru pentru generaţia următoare”, a declarat Nadia Comăneci.

Prezentă de asemenea la dezbatere, fostul lider mondial WTA, actualmente aflată pe locul 2 în această ierarhie, Simona Halep, a făcut la rândul ei un apel către senatori să ajute tenisul românesc prin construirea unei săli şi prin acordarea de finanţare Federaţiei.

„Eu nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generaţie care are nevoie de infrastructură pentru că la noi în ţară nu prea există aşa ceva. Avem nevoie de o sală în care să se joace meciurile echipei de Fed Cup a României. Sunt mulţi copii care au nevoie de susţinere, mai ales că tenisul este un sport scump şi nu poate fi susţinut prea mult de familie. Chiar fac un apel să se facă infrastructură.. Am avut numărul 1 mondial la băieţi, am avut numărul 1 şi la fete… Şi e chiar păcat de talentul nostru în tenis să nu se facă nimic, să nu progresăm în această direcţie. Tot ce îmi doresc este să se construiască săli şi un sistem pentru noile generaţii. Este foarte mare nevoie”, a afirmat Simona Halep.

Citește și...