Grecia repornește turismul din 15 iunie, însă nu pentru toată lumea! Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști

Autor: A. D.
Publicat: 21/05/2020 | 17:21
Grecia repornește turismul din 15 iunie, însă nu pentru toată lumea! Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști

Grecia este una dintre țările care se bazează în mare parte pe turism, așa că a decis redeschiderea acestuia din data de 15 iunie și pentru turiștii din alte țări. Însă nu toată lumea se va putea bucura de plajele liniștit din această țară. Momentan doar 19 state își pot trimite turiștii în Grecia.

Autorităţile de la Atena au anunţat o listă ce cuprinde 19 ţări care vor beneficia de liberă trecere din 15 iunie. Pe lista făcută publică se află și România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia sau Bulgaria informează site-ul greekcitytimes.com, potrivit Agerpres. (CITEȘTE ȘI: BULGARIA, GRECIA ȘI SERBIA INTENȚIONEAZĂ SĂ CREEZE O BULĂ TURISTICĂ! MOTIVELE PENTRU CARE ROMÂNIA REFUZĂ PROPUNEREA)

Această decizie a fost anunțată miercuri de către ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, care a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”.

Astfel, Theoharis a precizat că turiştii din  cele 19 țări care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire. (VEZI ȘI: ÎNCEPE SEZONUL ESTIVAL ÎN GRECIA! PESTE 500 DE PLAJE AU FOST REDESCHISE SÂMBĂTĂ. OAMENII AU STAT LA COADĂ PENTRU A PRINDE UN LOC LA MALUL MĂRII)

În Grecia deja au fost deschise peste 500 de plaje, iar cei care doresc să meargă la malul mării trebuie să respecte anumite măsuri de protecție și de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Lista celor 19 țări

Grecia este una dintre țările care se bazează destul de mult pe turism. Acesta împreună cu industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei. Astfel, redeschiderea turismului, mai ales în sezonul estival era necesară pentru această țară.

Țările care își vor putea trimite turiștii în Grecia sunt: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia,  Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia

Citește și...