Grecia și-a deschis oficial granițele pentru turiști. Reguli noi pentru cei care pleacă în concediu

Publicat: 01/07/2020 | 08:17
Grecia și-a deschis oficial granițele pentru turiști. Reguli noi pentru cei care pleacă în concediu

Guvernul de la Atena a stabilit regulile și procedurile pentru cei care vor să-și petreacă concediul în Grecia, țara care de astăzi primește turiști.

Conform autorităților elene cei care vor fi testați la vamă pentru coronavirus nu vor mai fi obligați să stea în carantină până la aflarea rezultatului, ci își pot continua călătoria.

Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică.(….)Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea in care testul este pozitiv”, se arată în comunicatul comun al ministerului și al Organizaţiei Naţională de Turism a Greciei.

Vezi AICI ce reguli trebuie să respecte românii

Citește și...