GTA în Constanța! Turist aproape de comă alcoolică, prins de două ori la volan!

Publicat: 02/07/2020 | 17:56
GTA în Constanța! Turist aproape de comă alcoolică, prins de două ori la volan!

Scene desprinse din celebrul joc GTA au avut loc ieri în județul Constanța. Un turist aproape de comă alcoolică a fost prins de două ori la volan.

Ieri după-amiază, când cei mai mulți români erau undeva la umbră și fugiseră de caniculă, un bărbat de 62 de ani, din județul Prahova, a plecat cu mașina, deși consumase alcool, scrie replicaonline.ro

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar permisul său de conducere a fost reținut.

Turistul a fost reținut

La nici trei ore distanță, se pare că turistului i s-a făcut iarăși chef de plimbare, de această dată fiind depistat în localitatea Vadu Oii, după ce polițiștii s-au sesizat din oficiu. A doua oară, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus, din nou, la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. Turistul prahovean a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Hârșova cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, tot ieri, oamenii legii au identificat un bărbat de 42 de ani, care a condus un autoturism în localitateaa Sinoie, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.