Ianis Hagi motiv de dispută între belgieni: „Genk s-a gărbit!”

Autor: Cristian P
Publicat: 05/04/2020 | 15:31
Ianis Hagi motiv de dispută între belgieni: „Genk s-a gărbit!”

Unul dintre foștii jucători reprezentativi ai formației Genk, Thomas Buffel, care a jucat și la Rangers, traseu pe care îl are în acest moment și Ianis Hagi, a crticiat strategia fostului său club în ceea ce-l privește pe fiul „Regelui”.

Buffel este convins că Genk va regret pentru că a renunțat mult prea ușor la Ianis Hagi, un jucător care la Rangers a explodat, fiind foarte aproape de un transfer definitiv la scoțieni sau chiar în Serie A unde este dorit cu insistență de Lazio Roma.

„Genk cred că s-a grăbit să accepte acea sumă pentru transferul definitiv al lui Hagi. Poate că ar fi trebuit doar să-l împrumute, iar apoi să mai discute. Acum nu mai depinde de ei, ci de Rangers. Nu e ușor să găsești un jucător bun, creativ, care poate înscrie goluri. Hagi a arătat deja asta la Rangers. Uneori trebuie să ai mai multă răbdare cu tinerii, însă Genk nu a făcut asta. A stat acolo doar jumătate de an și nu au fost deloc răbdători. Poate că a avut legătură cu contextul în care este Ianis, care se află sub presiune din cauza tatălui său faimos, Gheorghe. Mulți astfel de jucători au trecut pe la Genk, cum ar fi Malinovskyi, Bailey sau Ndidi. Toți au avut nevoie de timp, cel puțin un an, pentru a se adapta”, a declarat Buffel.

Fostul jucător al celor de la Genk crede că un mare merit pentru forma pe care Ianis Hagi o are în acest moment îi aparține tehnicianului Steven Gerrard.

„În carieră, trebuie să găsești antrenorul potrivit la momentul potrivit. Hagi cred că a găsit asta prin Gerrard, un antrenor care îi dă libertate în teren, vorbește cu el, îi dă sfaturi. La Genk nu a primit acest tratament. Calitatea lui e vizibilă, are un șut și o tehnică foarte bună, însă ai nevoie și de fericire”, a conchis Buffel.

Belgienii de la Genk au anunțat recent că Ianis Hagi poate fi transferat de Rangers „doar” pentru 6,5 milioane de euro. Or făcută public această sumă, licitația a fost deschisă, motiv pentru care nu ar fi nicio surpriză ca Ianis să ajungă din nou în Serie A!

Citește și...