Una dintre cele mai controversate construcţii din România, Catedrala Mântuirii Neamului, e gata într-o proporţie mai mare de 70%, cifra avansată de reprezentanţii Patriarhiei în urmă cu câteva luni. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, vă prezintă imagini exclusive, de ultimă oră, cu faţa nevăzută a şantierului, realizate de pe „Acoperişul lumii“, aşa cum este poreclită Casa Poporului. (VEZI ŞI: Ce sumă fabuloasă cere patriarhul DANIEL de la Primăria Capitalei, pentru Catedrala Mântuirii şi Mănăstirea Antim)

În fotografiile cu şantierul impozantei construcţii, realizate de pe Palatul Parlamentului, se poate observa că se lucrează de zor. Asta deoarece sunt prezenţi cel puţin o sută de muncitori, dintre care o parte se află pe schele. Edificiul e atât de impresionant, încât persoanele care supraveghează lucrările, urcate pe acoperişul Catedralei, abia se pot observa în imaginile exclusive obţinute de CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România.

La subsolul Catedralei Mântuirii Neamului se vor găsi şase adăposturi antiatomice, iar recent a fost achiziţionate şase clopote masive, care au fost aduse din Austria. Acestea sunt în prezent cele mai mari din Europa şi au pe ele chipul Patriarhului Daniel.

Marele lăcaş de cult este proiectat să reziste cel puţin 500 de ani, chiar şi la cutremure multiple, cu magnitudine de peste 8,5. (CITEŞTE ŞI: Păcat mare! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii, la Catedrala Mântuirii Neamului!)

Patriarhia a explicat că locul în care este ridicată Catedrala Mântuirii Neamului, în spatele Casei Poporului, nu este ales întâmplător. Asta deoarece, în timpul comunismului, în zonă existau cinci biserici. Trei dintre ele au fost demolate de către Nicolae Ceauşescu, iar două, translatate.

Clădirea Catedralei se desfăşoară pe o lungime de 126,10 metri, o lăţime de 67,70 metri şi o înălţime de 120 de metri până la baza crucii de pe turla principală. Lucrările au ca termen de finalizare luna decembrie 2018. (AFLĂ ŞI: Câţi bani va încasa patriarhul DANIEL de la stat)

Citeste despre:catedrala mantuirii neamului, cum arata acum catedrala, imagini exclusive, patriarhia romana, casa poporului, constructie impresionanta


Share On Facebook