În fiecare săptămână face asta! Ce ritual urmează Gică Popescu după ce a trecut prin ”iadul” închisorii

Publicat: 04/10/2017 | 00:00

De când a ieşit din închisoare, Gică Popescu şi-a făcut un ritual, cel de a lua masa, săptămânal, alături de familie, în oraş. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, i-a întâlnit pe fostul internaţional, pe soţia lui, Luminiţa, şi pe cei doi copii ai cuplului, Maria şi Nicholas, în timp ce se îndreptau spre restaurantul în care au luat masa împreună. (CITEŞTE ŞI: Povestea nespusă despre Gică Popescu. L-au votat ”şeful” închisorii: ”Era cel mai…”)

Gică Popescu arată foarte bine după timpul petrecut în „iadul” din închisoare. Fostul mare fotbalist român demonstrează că este o persoană foarte puternică, detenţia neschimbându-i înfăţişarea. La 49 de ani, Gică pare să fie într-o condiţie fizică excelentă şi dă impresia că a trecut peste momentele dificile din arest şi că a luat-o de la capăt, fiind poate chiar mai puternic decât înainte.

Şi soţia lui Gică Popescu, Luminiţa, arată foarte bine. Toţi membrii familiei au părut, de altfel, într-o dispoziţie foarte bună atunci când au ieşit împreună la restaurant.

Gică Popescu a fost votat şef în închisoare

Felul de a fi al lui Gică Popescu era să-l propulseze, în perioada în care se afla în arest, ca reprezentant al deţinuţilor în relaţia cu conducerea Penitenciarului Rahova, dezvăluia Miron Cozma. „La iniţiativa mea, deţinuţii i-au propus lui Gică Popescu să le devină şef şi să îi reprezinte în relaţia cu conducerea închisorii. L-au votat imediat. I-au spus că a fost căpitan în libertate, de ce nu ar putea fi şi după gratii. Gică a refuzat, însă, politicos. El, în momentul în care a ajuns la închisoare, era şocat. O perioadă foarte bună nu a vorbit cu nimeni, nici măcăr cu colegii de celulă. Nu suporta regimul de detenţie, nu-i venea să creadă unde a ajuns. Aşa că a refuzat să fie şeful deţinuţilor. Puşcăriaşii îl respectau enorm, îi făceau loc să treacă pe culoarele închisorii. La Rahova sunt rapidişti, stelişti, dinamovişti, toţi l-au respectat pe Gică Popescu. Era cel mai bun băiat, cel mai respectat”, declara Miron Cozma, un personaj cu foarte multe relaţii printre deţinuţi, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Gică Popescu a fost condamnat pe 4 martie 2014, în „Dosarul Transferurilor”, la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare. După ce a ispăşit 611 zile de detenţie, instanţa a decis ca fostul căpitan al echipei naţionale să fie eliberat. Printre cei care au mai primit condamnări în „Dosarul Transferurilor” se numără fraţii Giovani şi Victor Becali, Mihai Stoica, George Copos, Jean Pădureanu, care, între timp, a şi decedat, Gigi Neţoiu şi Cristi Borcea. După eliberarea recentă a lui Victor Becali, singurul care se mai află în arest este Cristi Borcea. (VEZI ŞI: A părăsit închisoarea mult mai plinuţ… Judecătorii au decis să-l elibereze înainte de termen, iar noi avem primele imagini cu el!)

Gică Popescu trebuia să candideze la şefia FRF

Gică Popescu ar fi trebuit să candideze la alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal (FRF) de pe 5 martie 2014. Condamnarea în „Dosarul Transferurilor”, primită de Gică Popescu chiar cu o zi înainte de alegeri, l-a împiedicat pe fostul căpitan al naţionalei şi al Barcelonei să candideze pentru a conduce fotbalul românesc. Răzvan Burleanu a câştigat atunci alegerile şi a devenit şeful FRF. Pentru următoarele alegeri care vor avea loc în toamna anului viitor pentru funcţia de preşedinte al FRF, Gică Popescu a anunţat că nu se gândeşte să candideze.

Imediat după eliberarea din arest, Gică Popescu povestea calvarul petrecut în închisoare. „Acum voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui, apoi voi sta cu familia, pentru că mi-a lipsit. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine în această perioadă. Anul trecut l-am pierdut pe tatăl meu şi nu pot spune că am trecut cu bine peste această perioadă. Faptul că am fost sportiv de performanţă m-a făcut să trec mai uşor peste această perioadă. Am multe planuri pentru viitor. Mi-a lipsit foarte mult familia”, declara Gică Popescu imediat după ce a fost eliberat, pe 4 noiembrie 2015. (VEZI AICI: Gică Popescu şi-a ”reunit” familia la restaurant!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)