Incredibil! Nelu Curca din „La bloc” s-a facut preot! „Am facut un pacat si am simtit ca e unul greu”. Si-a lasat barba!

Publicat: 30/12/2012 | 14:40
Incredibil! Nelu Curca din „La bloc” s-a facut preot! „Am facut un pacat si am simtit ca e unul greu”. Si-a lasat barba!

Actorul Mihai Coada a devenit cunoscut dupa zecile de episoade in care a aparut la ProTv in sitcomul "La bloc". Pe atunci il interpreta pe Nelu Curca, iar in prezent rolul vietii lui este acela de calugar.

Mihai a acordat un interviu pentru revista „Lumea credintei” in care fostul actor a povestit cum a trait el acea perioada a serialului de succes de la Pro Tv. In plus, si-a adus aminte si cum a tinut sa se calugareasca in urma cu mai multi ani.

“In 1997 vroiam sa imi las meseria. Dar nici chemare categorica spre calugarie nu aveam. Aveam asa, o iubire fata de viata monahala, dar nu eram hotarat. Intr-un pelerinaj la Sambata de Sus, mi-am zis: „Vreau să il cunosc pe parintele Teofil!”. Am cautat chilia parintelui, am batut la usa si parintele m-a primit. Cand i-am luat mana si i-am sarutat-o, el a zis: „Ce maini fine ai! Ce esti?”. „Actor”. „Unde?” „La Ploiesti”. ”La Toma Caragiu, acolo?”. „Da, parinte”. „Si ce s-a intamplat?”. „Parinte, vreau sa-mi las meseria…”. „Da’ de ce?”. „Pai… joc si comedii…”. „Ce comedii? O scrisoare pierduta?”. Zic: „Si mai deocheate!”. „Mda… Dar constiinta ta ce-ti spune?”. „S-o las!”. „Atunci las-o!”. „Un singur lucru mă opreste. Eu joc cam in toate spectacolele si am roluri principale. Daca as pleca brusc din teatru, as paraliza activitatea teatrului. Parcă nu as face asta colegilor”. „Atunci singura solutie este sa mai refuzi din roluri. Sa nu mai joci orice”. I-am multumit pentru cuvant si am plecat. Peste putin timp am fost pe la Densus si l-am cunoscut pe parintele Daniil, ucenic al parintelui Arsenie Boca din burta mamei. Parintele Arsenie i-a spus mamei cand era insarcinata: „Femeie, pe-asta sa mi-l dai mie!”. Este actualul episcop de Varset. Si el mi-a intarit acest cuvant. Nu ii spusesem de discutia cu parintele Teofil, dar la plecare mi-a zis: „Domnu’ actor, de aici incolo sa joci numai roluri pozitive!”

“Eu m-am intors la Dumnezeu dintr-un pacat foarte greu. In 1994 am facut un pacat si am simtit ca este un pacat greu. Mi-aduc aminte de un vis. Si cred ca a fost de la Dumnezeu, pentru ca in el aparea Crucea. Se facea ca a venit cineva langa mine si m-a dus in Cosmos cu o viteza uriasa. Instantaneu m-am aflat in fata unei cruci luminoase, asezata cumva orizontal, dar departe. Percepeam distanta, spatiul pana acolo. Si eu am intrebat pe cel care ma dusese: „Doamne, ce o fi dincolo?”. Si in clipa aceea m-am trezit. Visul acesta, dintr-o data, m-a cutremurat. Si Crucea, crucea aceea nu pot s-o uit…”, a incheiat actorul

Citește și...