Înmormântare fără precedent în Bihor, pe timp de coronavirus! Zeci de persoane, între care magistrați! ”Ne-am închis în capelă!”

Publicat: 07/05/2020 | 07:47

Fratele procurorului-șef Bihor a fost condus pe ultimul drum, dar nu s-au respectat de niciun fel regulile ordonantei. Astfel, au fost zeci de oameni la înmormântare, între care magistrați. Nu s-a păstrat distanța socială. (CITEȘTE ȘI: ÎȚI DAU LACRIMILE! SCRISOAREA SFÂȘIETOARE A UNEI ELEVE DIN VASLUI PENTRU PRIMAR: ”VĂ ROG CU TOATĂ FIINȚA MEA!”)

Florin Leucea (38 de ani), care s-a sinucis pe 26 aprilie, a fost înmormântat, iar la tristul eveniment a fost multă lume. Mai mulți angajați ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au fost prezenți la înmormântarea fratelui procurorului-șef, Alin Leucea, din localitatea Haieu, Bihor, anunță jurnalistul Adrian Călin, de la Antena3. De altfel, acesta a făcut totul public și printr-o postare pe pagina de socializare.

NU RATA: RAED ARAFAT, DUPĂ DECIZIA CCR ÎN CAZUL MAJORĂRII AMENZILOR: ”RĂZBOIUL AR PUTEA FI PIERDUT. SĂ NU UITĂM, VA VENI VALUL DOI!”

„Ieri, în jurul prânzului, mai mulţi procurori şi angajaţi ai Parchetului Tribunalului Bihor au participat la o înmormântare în Haieu/1 Mai, localitate din judeţul Bihor, lângă Oradea. Imaginile suprinse la faţa locului arată prezenţa a mai mult de 8 persoane, adică peste numărul legal de participanţi. Pe numărate, vreo 40!

În toată ţara mor oameni, dar lumea respectă ordonanţele şi nu participă la înmormântări în sensul nerespectării legii! Sau dacă cineva riscă, vine amenda imediat. Dar în cazul de ieri (marţi – n.r.), poliţia a închis ochii. Cum să îl amendeze organul pe magistrat? E riscant. Mai ales când e vorba de prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bihor. Adică oameni grei. Oameni de la care se aşteaptă să fie primii care respectă legea! Nu, e invers. Ei sunt primii care o încalcă!” , spune jurnalistul în postare.

Cum se apără fratele decedatului: „Am fost opt persoane!”

Fratele celui condus pe ultimul drum spune că nu e tocmai așa cum zice jurnalistul. „Ne-am închis în capelă. Am fost opt persoane, am respectat numărul, aşa cum prevăd ordonanţele. E o dramă în familia mea. Nu a vrut nimeni să sfideze nicio lege, nicio ordonanţă. Noi nu am chemat pe nimeni. Remarc că se foloseşte funcţia mea. Nu e vorba de instituţie. Nu am participat în calitate de prim-procuror. Sunt un om care-şi plânge fratele şi sunt doi părinţi care-şi plâng copilul. Cei care au venit, au venit din proprie iniţiativă, dorind să fie alături de familie.

VEZI AICI: Ce spune Marcel Vela despre ieșirile la picnic după data de 15 mai: ”Unde doriți dumneavoastră, dar…”

La nuntă se trimit invitaţii, la înmormântare se duce cine doreşte să-i fie alături familiei. Când am ieşit din capelă, am văzut că erau oameni afară, în curtea bisericii. Ce era să facem?! Să-i fugărim sau ce să facem?! Sau ce era să fac, să nu merg să-mi plâng fratele?! Sau să-l înmormântăm în pădure?! L-am înmormântat lângă casa lui, în satul lui. Cei care au venit, au stat la distanţă, noi nu puteam să fugim. Îmi pare rău că s-a creat un subiect de presă, dintr-o dramă pe care nimeni nu şi-a dorit-o”, a declarat Alin Leucea, citat de bihon.ro.

I-au fost donate organele

Fratele lui Alin Leucea, Florin Leucea, grefier la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, s-a spânzurat pe 26 aprilie. El a intrat în moarte cerebrală, iar familia a decis să-i doneze organele, așa cum și-a manifestat victima dorinţa de-a lungul vieţii.

Citește și...