Înşelat în vis. Ce înseamnă când visezi că eşti înşelat/înşelată

Publicat: 26/07/2017 | 12:35

Să bănuieşti sau să asişti la infidelitatea partenerului este un vis extrem de frecvent, care dă naştere la multiple suspiciuni. Când visezi că eşti înşelat/înşelată înseamnă că, de fapt, te îndoieşti de tine, spun specialiştii în interpretarea viselor. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, îţi dă toate explicaţiile oferite de specialişti.

Ce înseamnă când visezi că eşti înşelat/înşelată. Legătura cu lipsa de încredere în sine

Interpretarea unui astfel de vis se circumscrie unui principiu extrem de simplu: faptul că te îndoieşti de partenerul tău se traduce prin faptul că te îndoieşti de tine însuţi/însăţi. Sau, şi mai precis, de capacitatea ta de a te face plăcut/ă, de a seduce, de a fi iubit/ă pentru ceea ce eşti cu adevărat. Visele despre infidelitatea ascund, de fapt, o lipsă de încredere în sine.

Înşelat în vis. Avertismentul subconştientului

Există şi specialişti care spun că majoritatea femeilor visează că partenerii le înşală, din simplul motiv că ele au înşelat cel puţin o dată, cu cel puţin un partener, iar de multe ori chiar cu actualul. Teoria se aplică şi bărbaţilor, în egală măsură, din moment ce visul ar fi proiecţia propriei vinovăţii asupra unei alte persoane.

Astfel, subconştientul şi-ar dori ca şi partenerul să fi făcut acelaşi lucru, pentru a obţine o împăcare sufletească. Pentru că trecutul nu poate fi schimbat, creierul încearcă să echilibreze prezentul prin proiecţia subconştientă a vinovăţiei asupra partenerului, este părerea specialiştilor în descifrarea viselor.

Pentru a scăpa de astfel de vise tulburătoare, psihologii recomandă confruntarea directă, asumarea faptei şi a riscului. Asta deoarece, când visezi că eşti înşelat/ă, subconştientul te avertizează să deschizi toate liniile de comunicare, înainte ca lucrurile să meargă prea departe.

Citește și...