Ion Rotaru, depistat pozitiv cu SARS-CoV-2! Senatorul PSD este internat la Matei Balş

Publicat: 27/07/2020 | 19:07
Ion Rotaru, depistat pozitiv cu SARS-CoV-2! Senatorul PSD este internat la Matei Balş

Ion Rotaru, președintele organizației PSD Brăila, a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Senatorul este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și urmează să primească rezultatul unui nou test ca să afle dacă s-a vindecat sau nu de boala rară apărută în China la finalul anbului trecut.

Vezi și: Momente de cumpănă în plină criză epidemiologică! Județul în care toate locurile din secția ATI a Spitalului Județean sunt ocupate

Ion Rotaru a contractat virusul SARS-CoV-2

Senatorul PSD Ion Rotaru a ajuns pe mâinile medicilor în urmă cu aproape o săptămână, mai exact pe 21 iulie. El a dezvăluit în timpul unor declarații că s-a testat în privat pe 16 iulie, pentru că urma să plece alături de soția sa în Germania, iar rezultatul a venit abia marți, 21 iulie. Potrivit mărturisirilor sale, maladia nu a avut o evoluție gravă, iar organismul său a răspuns bine la tratamentul care i-a fost administrat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

“Eu eram la București când am primit rezultatul. Eram cu comisia cu Sparanghelul. Am primit rezultatul, m-am grăbit la Balș cu rezultatul, m-am internat pentru câteva zile. Dar mă simt bine. Nu sunt probleme deosebite. Am făcut și ceva tratament aici și acum aștept. De aceea nu v-am răspuns mai devreme, fiindcă aștept rezultatul testului, să vedem cu iese astăzi. Eu nu am avut probleme, nu am avut lucruri deosebite. Mă simt bine la momentul ăsta. Să vedem rezultatul și în funcție de asta teoretic aș putea chiar să plec acasă. Dar încă mai aștept rezultatul testului. Asta este toată povestea. Nimic spectaculos și nimic așa de ținut pe după perdea”, a declarat social-democratul, relatează libertatea.ro.

Nu rata: Avem răspunsul oficial care dărâmă una dintre teoriile conspirației privitoare la COVID-19! Adevărul despre autopsierea persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 în România! Ce au descoperit medicii (EXCLUSIV)

Politicianul a precizat într-un alt interviu că, în prezent, starea sa de sănătate este “foarte bună”.

“Nu am probleme deosebite. Starea mea este foarte bună. Aștept rezultatul celui de-al doilea test și sper să fie negativ”, a mai spus Ion Rotaru pentru jurnaliștii de la Mediafax.

Află și: Stare de alertă la Casa Albă! A fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 consilierul pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump

Săptămâna trecută, senatorul UDMR Tanczos Barna s-a externat după ce s-a vindecat de COVID-19. Primul senator infectat cu noul coronavirus, în luna martie, a fost Vergil Chiţac. Înainte să fie diagnosticat cu boala mortală din China, el a participat la o şedinţă a conducerii PNL, astfel că, după ce a aflat rezultatul, tot Guvernul condus de Ludovic Orban a intrat în autocarantină timp de 14 zile. Conform celor mai noi informații, în România, bilanțul celor care s-au infectat cu noul coronavirus a ajuns la 45.902, iar cel al deceselor la 2.206 – alte 1.104 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore.