ÎPS Teodosie a ”comis-o” din nou! Slujbă cu zeci de oameni înghesuiți în biserică

Publicat: 10/07/2020 | 13:50
ÎPS Teodosie a ”comis-o” din nou! Slujbă cu zeci de oameni înghesuiți în biserică

Înaltpreasfințitul Teodosie a ”comis-o” din nou! A ținut slujbă în biserică la care au participat zeci de oameni înghesuiți. Distanțarea a fost uitată complet, mai mult, atât enoriașii, cât și preoții nu au purtat măști de protecție.

ÎPS Teodosie sfidează distanțarea pe care au impus-o autoritățile, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. La liturghia oficiată de Înaltpreasfințit la Suceava au participat zeci de enoriași care au încălcat toate regulile de prevenție. Pe imaginile transmise live pe facebook chiar de Arhiepiscopia Tomisului se vede că nici enoriaşii, nici preoţii nu poartă măşti, desi acest lucru este obligatoriu.

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța.

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Joi, 9 iulie 2020

ÎPS Teodosie a ”comis-o” din nou! Slujbă cu zeci de oameni înghesuiți în biserică

Mai mult, nu este păstrată nici distanța de doi metri între credincioși la slujba de la Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului din Gheorghițeni. În tentativa de a ajunge în fața altarului, oamenii s-au înghesuit, iar mulți dintre ei chiar au sărutat icoanele. Iar la ceremonia religioasă, care a ținut nu mai puțin de trei ore, au participat și copii, scrie observatornews.ro.

„Au participat la slujbă aproximativ 30 de persoane, inclusiv cei care au slujit. Din ce ştiu eu s-au impărtăşitt doar slujitorii, nu şi enoriaşii, însă dacă dumneavoastră aţi văzut pe imagini şi copii, eu nu ştiu, pentru că nu am văzut asta. În privinţa impărtaşaniei, lucrurile au rămas ca întotdeauna, folosind aceeasi linguriţă”, a precizat Magdalena Onofrei, maica stareţă a mănăstirii „Acoperamântul Maicii Domnului” din Dorna-Arini.

Teodosie Șnagoveanul, arhiepiscopul Tomisului, nu este la prima controversă în pandemia de coronavirus. Pe 16 mai, el a încălcat legile statului român, recomandările medicilor şi poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, după ce a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, din acelaşi potir. Zece zile mai târziu, Teodosie a repetat slujba de Înviere.