Jandarm din Iaşi către şeful său: „F… morţii …. de rapăn“. Ce a păţit militarul cu limbaj colorat

Publicat: 07/12/2017 | 12:30

Judecătorii militari au sancţionat aspru un jandarm care şi-a înjurat superiorul direct şi a refuzat să îndeplinească un ordin de-al acestuia. O amendă penală de 8.400 de lei a primit subofiţerul ieşean Mihai Zaharia după ce l-a făcut albie de porci pe comandantul său cu care se afla în conflict de mai multă vreme. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile. (VEZI ŞI: Tânăr din Craiova, băgat în spital de doi poliţişti, după ce i-a înjurat. "M-au lovit cu un scaun metalic peste tot. Pe spate, în cap...")

Zaharia a primit sancţiunea din partea Tribunalului Militar Iaşi, însă, nemulţumit de soluţie, a formulat apel, iar procesul s-a reluat, de joi, la Curtea de Apel Militară Bucureşti.

Zaharia a fost trimis în judecată de procurorii militari pentru o faptă care a avut loc în data de 23 noiembrie 2016. Atunci, Zaharia s-a prezentat la serviciu fără a avea echipamentul şi armamentul în stare corespunzătoare, iar, când comandantul Cătălin Leonte i-a cerut să întocmească un raport Zaharia a cedat nervos. 

„Leonte, mă laşi să scriu? Dacă nu, ieşi afară… du-te dracului (…) Haide mă, băga-ţi-aş **** în gură, că şi aşa plec. F… morţii … eu de rapăn (…) Moartea ta e în mâinile mele (…) Eu te omor cu mâinile mele!“, ar fi spus Mihai Zaharia. (CITEŞTE AICI: Un poliţist înjurat şi ameninţat pe Facebook, a depus plângere pentru ultraj!)

Superiorul său i-ar fi cerut de mai multe ori, pe un ton calm, să aibă un comportament adecvat. Jandarmul a mers apoi la sediul Poliţiei, unde a predat armamentul, după care a plecat acasă. În timpul procesului, Zaharia a recunoscut şi a regretat faptele.

Subofiţerul s-a pensionat între timp

„S-a considerat defavorizat de lt. Leonte pe parcursul relaţiei profesionale pe care a avut-o cu acesta, considerând că nu era agreat de ofiţer, în timp ce alţi subofiţeri din grupă erau agreaţi de acesta (…) Cu toate acestea, inculpatul arată că nu a raportat niciodată inspectorului şef despre atitudinea lt. Leonte, iar o asemenea relaţie, chiar reală fiind, nu poate justifica în nici un mod comportamentul infracţional“, au stabilit judecătorii militari ieşeni.

La începutul acestui an, Zaharia s-a pensionat.„Subofiţerul la care faceţi referire nu mai face parte din cadrele active, fiind trecut în rezervă de aproximativ şapte luni“, a declarat Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (NU RATA: Scandal monstru la Mioveni. Un consilier local a ameninţat „organul” cu… „organul”, chiar în secţia de poliţie)

CRISTI SANDU

Citește și...