JIE are doar 13 ani şi este deja însărcinată! Drama ei este doar una dintre poveştile triste ale miilor de mirese minore din China

Publicat: 13/06/2017 | 17:57

Wen, în vârstă de 18 ani, îi mângâie burtica de gravidă a soţiei sale, Jie. Însă, ceea ce şochează atunci când priveşti această imagine, este vârsta tinerei: doar 13 ani! Adolescenta este doar una dintre miile de mirese minore din China, care căsătoresc de la vârste tot mai fragede, fac copii, apoi renunţă complet la şcoală.

Cei doi locuiesc împreună în satul Tangzibian, din regiunea Mengla, iar lângă fotografiile lor de pe pereţi sunt lipite şi stickere cu desene animate adecvate vârstei minorei care va aduce pe lume o nouă viaţă la doar 13 ani de zile. Cei doi s-au cunoscut în timpul Anului Nou chinezesc, s-au căsătorit după doar trei zile şi, curând, au aflat că vor deveni părinţi.

Fotograful care a documentat viaţa mireselor minore din China a făcut o serie de mărturisiri cutremurătoare despre acest obicei: „Am trecut prin foarte mult sate, nicăieri nu am găsit o mireasă mai în vârstă de 18 ani. În unele zone, erau chiar foarte mici de vârstă! Lor nu li se pare nimic în neregulă, asta este ceea ce văd în jurul lor, în familie. Însă, ceea ce m-a surprins este că nu este vorba despre căsnicii aranjate sau forţate, aşa cum mă aşteptam. Jie mi-a declarat că ei chiar se iubesc şi nu îşi dorea să devină mamă atât de repede, dar acolo nu au habar de metode moderne de contracepţie”.

Citește și...