Judecător celebru din Timișoara, ucis de noul coronavirus. Avea doar 44 de ani și s-a infectat în Grecia

Publicat: 04/09/2020 | 21:18
Judecător celebru din Timișoara, ucis de noul coronavirus. Avea doar 44 de ani și s-a infectat în Grecia

Cătălin Șerban, fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, a murit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase după ce fusese internat în stare gravă, la ATI. Magistratul avea coronavirus.

Weekend-ul trecut, omul de afaceri Romeo Dunca a anunţat că oferă 10.000 de lei pentru cel care donează plasmă avocatului Cătălin Şerban, internat cu COVID-19 pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Deși au exista donatori, medicii nu l-au mai putut salva. Avea 44 de ani și zero comorbidități.

Citește și: Coronavirus România, 4 septembrie. Alți 47 de oameni au fost răpuși de boala mortală

Potrivit Adevărul.ro, Cătălin Șerban ar fi contactat virusul în timp ce se afla în Grecia, în vacanță, alături de Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, directorul administrative al Curţii de Apel, decedat în 19 august, la 63 de ani, tot din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19.

De la începutul pandemiei, în judeţul Timiş au decedat 120 de persoane după ce s-au infectat cu coronavirus. Din cei peste 100 de persoane care au decedat la spitalul de boli infecţioase din Timişoara, aproximativ 10 la sută au fost oameni tineri, fără comorbidităţi.

A ispăşit o pedeapsă pentru corupţie

În anul 2012, judecătorul Cătălin Şerban, fost vicepresedinte al Curţii de Apel Timişoara, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Magistratul a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpatul Şerban Nicolae Cătălin, în calitate de judecător, cu funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul inculpaţilor Chişărău Iacob şi Rus Adrian Dan, suma de 60.000 euro, iar, în data de 14 martie 2012, a primit cu ajutorul inculpaţilor Mihăilă Ioan Marian, Şerban Mihaela Ramona şi Chişărău Iacob suma de 50.000 euro.

Nu rata: Coronavirus România, 4 septembrie. S-au înregistrat 1.339 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2

Banii au fost pretinşi şi primiţi de judecătorul Şerban Nicolae Cătălin care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce aveau spre soluţionare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curţii de Apel Timişoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate, mai scrie sursa citată.