Județele din România pe care Germania le-a marcat ca „zone de risc”

Publicat: 12/08/2020 | 21:17
Județele din România pe care Germania le-a marcat ca „zone de risc”

Mai multe județe au fost marcate astăzi ca zone de risc pentru autoritățile Republicii Federale Germania. Măsura a venit ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus în România.

Astfel, județele marcate ca zone de risc sunt Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Brăila, București, Bihor, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Germania a informat România cu privire la măsurile luate, pe canalele diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, transmitea MAE în urmă cu câteva zile.

Testarea este obligatorie

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, a precizat MAE.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate, scrie Antena 3.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Foto: pixabay.com